Farklı şeyler: Touhou12.3 Hisoutensoku - Doğal hukukun algısızlığı

Sponsorlu Bağlantılar

Dobraokuyucu

Dobraokuyucu

Üye
    Konu Sahibi
Farklı şeyler: Touhou12.3 Hisoutensoku - Doğal hukukun algısızlığı
Evet ahali hepiniz güzide konumuza hoşgeldiniz yıllarca HalfLife online takılan bendinizin tesadüfen dikkatini çeken bir oyunla karşınızdayım.

Kısaca bir ön bilgi vermem gerekirse birgün patatesim ile yabancı bir arşivde gördüğüm bu oyunu - saygıdeğer bilgisayarımında bana verdiği yetkiye dayanarak - denemek gibi bir çılgınlık yapmam sonucu street fighter ve mortal combat oynadığım günlere nostaljik (?) bir dönüş yaptım efenim.

Gereksiz teferruat kısmını da geçtikten sonra oyunun konusuna geleyim. Reimu Hakurei, Hakurei Tapınağının rahibesidir. Bu tapınak Fantezi diyarı (gensokyo olarak anılacaktır) ile dünyayı birbirinden ayırmaktadır. İkinci karakter ile çeşitli , genelde cinler şeytanlar ecayip heyvanlar yüzünden olur, çözerler. Bu sayede ikisi de youkai (cin şeytan sanırım) avcılarıdır.Anlicaniz orta çağ cadısı bu iki hatun.

Bu Gensokyo denen illet yerde insanlar ve youkailer bulunur, kendi bölgelerinde yaşarlar. İnsan nüfusu İnsan Köyü'ne yoğunlaşmışken youkailer genelde free style takılır, Youkai Dağı, Büyü Ormanı ve Makai gibi. Büyücüler, yaratıklar, vampirler, hayaletler, tengu, denizkızları ve kappalar gibi türleri bulunur. Anlamına bağlı olarak youkai olarak kabul edilebilcek türler bulunur, periler, ruhlar, tayflar, intikamcı ruhlar, kötü ruhlar, keşişler, iblisler ve tanrılar gibi. Yani sözüm ona sıkıntılı yerdir bu Gensokyo, gitmeyin başınıza bir iş gelebilir.

Zaman içinde insan nüfusunun artmasından mütevellit rahatsız olan değişik yaratıklar insanları ortadan kaldırma - sayısını azaltma kararı almış bunun için kendi projelerini başlatmıştı ancak zaman içinde işin çığırından çıkacağını anlayan Reimu hatun olaya el atıp "Spell Card system"i ortaya çıkarmış ve Hakurei sinir kapısını kurmuştur. Bu şekilde Mehmet Karahanlı'nın kuramadığı dengeyi cinler şeytanlar ile insanlar arasında kurmuştur (yersen)

Bu anlattığım Touhou diye gecen serinin genel hikayesidir ve ZUN denen değişik tarafından yapılmıştır tüm seri. Takdir ediyorum kendisini ancak size burada garip bir noktayı işaret etmek istiyorum bu oyunda oynanabilir (hatta görülen tüm karakterler) hatundur:naughty:. Bunun sebebini sorduklarında - ki bu soru sorulduğunda evliymiş bu vatandaş - cevap olarak Danmaku estetik olmalı kardeşim öyle koysam Freeman gibi bir tipi estetik olur mu oyun olmaz tabii. Danmaku sanat abicim siz ne anlarsınız sanattan siz anca yukarı aşağı... Neyse uzatmayalım. Bu arada bu oyun zun denen herif daha üni okurken yaptığı bir oyunmuş kendi okulunda bir fuarda ilk kez pc98 platformu üzerinde tanıtmış ve tuttuğu için devam etmiş. (Bu yüzden nüfusu azalıyor işte japonlarin ben diyorum abi) (sosyalesin abi foruma gelin dostlar kıraathanesine gelin taş çalan Harun Abiyi suç üstü yakalayın karılı kızlı oyun yapmak nedir Allah aşkına yaw)

Ayrıca bahsetmeyi unutmuşum Touhou oyunları genelde mermi cehennemi - bullethell olarak anılır çünkü öyledir bir düşman vardır size bilumum renkli top fırlatır ekran korkunç göz kanatıcı giflerle ve sürekli renk değiştiren 500 tane küçük top ile doludur siz de (reimu ise küçük kırmızı marisa ise küçük sarı) nokta ile temsil edilirsiniz amaç kaçmaktır - karakterler erkek olamadığı için kaçmak yeterli değildir saldırmak ve düşmanı yenmek gerekir - Ancak bazı oyunlar bu mantalitede değildir bunlardan bazilari Touhou : Scarlet Weather Rhapsody ve Hisoutensoku'dur.
Benim iyi refleksim bozulsa üzülmeyeceğim gözlerim var diyorsanız hodri meydan oynayın bullet hell versiyonları. Ben oynanam onları gözlerim bana lazım :coold:

Gelelim Hisoutensokunun ( bundan sonra soku olarak anılacak) hikayesine.
Gizemli bir , Gensokyo çevresinde dolaşırken görülür. Aniden ortaya çıkar ve hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolur. Bunu gören herkes meraklanır ve bu garip görüntünün ardındaki gerçeği öğrenmek ister. Sanae Kochiya, Cirno, ve Hong Meiling'in dev hakkında kendi korkuları ve hayalleri vardır ve her biri bu etrafta dolaşan behemotun peşine düşer.

Büyü Ormanı, Kızıl Şeytan Malikânesi ve Gensokyo'daki diğer yerleri araştıran kahramanlar, ilk göründüğünden çok daha derin bir esrarın peşinde koşarken birçok zorluk ve engelle karşılaşırlar
.
Bunu okudunuz heyecan verici birsey var mı? Tabiiki de yok bide benden dinleyin.
Fantezi Diyarında gezen Sanane Hatun Yayladağdaki evinde otururken aşağılarda bir dev görür. Merakına yenik düşer ve bilumum hayal kurarak Yayladağdan aşağı iner. Sonra Cirno ile karşılaşır - buz atan peri, rahatsız edici yaratık - kendince bir şeyler haykırmaktadır Bunu duyan Sanane Hatun olayın aslı astarını sorar ama cevabı burnu ile veren Cirno sopayı hak etmiştirsopa:. Sanane Hatun alır eline sinek kovucuyu Cirnoyu bir güzel döver sonra sorar nereye gitti. Cirno da el mahkum yolu gösterir. Sanan Hatun devi bulmak için önüne çıkan herkesi sinek kovucusu, futbolcu kartı ve belediye parkından çaldığı dev yıldız ile döver...
Ancak oynanabilen tek perspektif Sanae Hatun değildir oyunu Sakat Peri Cirno ve Çinli kız Hong Meilingin gözünden de oynayabiliriz. Bitti mi tabii ki de hayır.

Hikaye modunu da geçtikten sonra gelelim benim favorim Arcade Mode'a burada listeden kafanıza göre bir hatun seçiyorsunuz (Sakuya İzayoi ya da Marisa Kirisame tercihimdir.) ondan sonra dövüş başlasın pata küte giriyorsunuz mekana. Bakanı, konuşanı, laf atanı acımak yok Spell Cardiniza kuvvet - Marisa oyuncuları C skilli ile oynayacaksa kıçınıza kuvvet diyorum C kombosunu kıçıyla atıyor bu benim suçum değil -

Peki it dalaşına girdik ama hep bot hep bot nereye kadar dimi? Burada farklı bir boyuta akıyoruz. Günümüzde halen aktif olan bir Soku clienti var mı diye sorarsanız evet var o da indiriyorsunuz bunu sitedeki yönergeleri takip edip kafanıza göre birini bulup onunla it dalaşına başlıyorsunuz.

Okuduysanız teşekkürlerimi sunuyorum.

Kaynak olduğu için Touhou Türkiye vikisine teşekkür ediyorum alıntı vardır açık linkler kısmen korunmuştur.

Simdi gelelim oyunun kontrollerine:

Aslına bakarsanız çok basit, klasik arcade makinelerindeki gibi 6 tuş ve bir Analog (klavyenizin ok tuşları oluyor tabii burada)

Birincil atak: "Z" tuşu ile yapılıyor, rakibinizin ağzının içine girip tekmeyi bu tuşla atıyorsunuz

İkincil atak: "X" tuşu ile yapılıyor seçtiğiniz karakterin yeteneğine göre üçüncül atağa nispeten daha az tahrip gücüne sahip bir ataktır, evet hasarı birincil atak kadar yüksek değil ancak uzak mesafelerde etkilidir

Üçüncül atak: "C" tuşu ile yapılmaktadır, uzun mesafeli atakların en etkilisi budur ancak staminaniza en çok etki eden saldırılardan da biridir.

Havalanma ve hızlı hareket etme tuşu: "A" bu tuş ile havaya yükselebilir ikincil ataklardan kolayca kaçabilirsiniz

Spell Card seçme tuşu: "S" sizin için kart destenizi hareket ettirir

Spell Card kullanma tuşu :"D" seçtiğiniz kartı kullanmanızı sağlar. Dipnot: Kart kullanırken hasar yemediğinizden emin olun kullanırken yüksek oranda hasar yerseniz kullandığınız kart boşa gider.

Tuşlarımızı ögrendik sıra bazı basit bilgilerde:
İlk olarak staminadan başlamak istiyorum yukarıdaki görsellerin sonuncusunda gördüğünüz resime dikkatli bakin alt tarafta sağlı sollu 5 tane bal peteği seklinde mavi kutucuk göreceksiniz bu sizin stamina barınız. Seçtiğiniz karaktere göre değişmekle beraber düz mantık olarak su şekilde örnekleyebilirim X atağı 2 birim harcıyorsa C atağı 3 harcayacaktır ancak bazı durumlarda stamina barınızdaki kutucuklardan biri kullanım dişi kalabilir bu durumların en yaygını uzun sure savunma halinde kalmaktır eğer uzun sure savunmada kalırsanız ve rakibiniz bir şekilde savunma kalkanınızı kırarsa bir sure (yaklaşık 20 sn) 4 birim bar ile kalırsınız. (tavsiye Z atağınızı kullanın)

Yine yukarıda bahsettiğim resimde yukarıda ve ortada "Blue Sky" yazan bir yer göreceksiniz bunlar basitçe hava durumudur simdi diyebilirsiniz kardeşim hava durumu ile dövüş oyunun ne alakası var diye ancak o gördüğünüz her hava durumunun bir özelliği vardır bunlar bazen sadece belirli bir karaktere avantaj sunarken bazende iki taraf için de kullanışlı olabilmektedir örneğin Calm hava durumu Reimu'nun avantajlı olduğu bir hava durumu olsada Reimu dışındaki karakterler de bu durumdan su şekilde faydalanabilmektedir Calm hava durumunda hasar veren kişi spot isigi altında bulunur ve hasar vurduğu kişiden can çalar bu şekilde neredeyse kaybedilen maçların kazanıldığı tarafımca defalarca denenmiştir. tabi tek hava durumu Calm değil onlarca farklı hava durumu var ancak forumda yeteri kadar ilgi çekmeyeceğini bildiğim için onları tek tek çevirmek adına bir fiilde bulunmak gibi bir niyetim su anda yok.

Yeni bir oyuncuysanız ve islerin nasıl ilerlediği hakkında fikriniz yoksa sizin için ufak tavsiyeler vermek istiyorum. İlk olarak listeden tipi insan olan bir karakter secin, yukarıda bir yerlerde insanlar ve olmayanlar diye bir ayrım yaptığımı hatırlıyorum. Örneğin sakuya izayoi oynaması ve ustalaşması kolay bir karakter olduğu için tercih edilebilir ancak ileriki safhalarda oyuncu kendini yeterince geliştirmezse verdiği hasarlar yetersiz kalacağı için ilerlemek oldukça zorlaşacaktır, özellikle çevrimiçi maçlarda karsınızdaki rakip Remilia Scarlet gibi bir karakter alırsa ve deneyimliyse 15 saniye suren maçlara ve bitmek tükenmek bilmeyen yenilgi dolu maçlara hazır olun, rakibiniz Cinli ya da Japon'sa ilk internetiniz ile alay edecek ardından Türk olduğunuz görünce oyunu kapatacaktır (sanırım Türk oyuncu topluluğu biraz sıkıntılı olduğu için cs de bu önyargı var) velhasıl kelam başlangıç için Sakuya, Reimu ya da marisa seçilebilir karakterlerdir özellikle marisa ve reimu "gerçek" nesneler ile saldırı yapmadığından, z saldırılarını saymıyorum tabii biri sinek kovucu öteki ise kiçini kullanıyor saldırı yapmak için, ve rakibiniz de sizin gibi oyun hakkında yeterli bilgiye sahip değilse onu çıldırtmak için bu karakterleri kullanabilirsiniz. (Simdi buradan söyle bir çıkarım olmasın evet elbette utsuho, remilia ya da suika oynayabilirsiniz ancak bu karakterler çok güçlü olsalarda iyi bir ayarlama yapılmadan ustalaşması oldukça zaman gerektiren karakterlerdir -halen daha rakibim remilia secince 15sn içinde kaybediyorum :coold:)

Card Decks? bunlar da nedir?
Reimu hatunun olayları zıvanadan çıkmadan çözmek için spell card sistemini kurduğunu söylemiştik evet iste o spell cardlar bu card decklerde sıraladığımız kartlar. Yanlış hatırlamıyorsam yaklaşık 30 tane kart var her karaktere özel ve her kartın kendine ait bir açıklaması var ve takdir edersiniz ki benim bu kadar kartın ne olduğunu ezbere bilmem zor - bu kadar kart ezberleyeceğime anatomi çalışırım sıfırdan - eğer güzel bir kart dizilimi yaparsanız - mesela sakuya için benim favori kartım "Wound Sign 'Incribed Red Soul' yada Yara Alameti: Al çizilmiş ruh" ile "Buriallusion "Pantamic Killer" ya da mealen Kabir Yanılsaması "Hayali Katil" (evet bunların çevirilerini biraz salladım) şahsi tavsiyem bu kartları sakuya destesinden ayırmamanız gerçekten iyi kullanılırsa sağlam kartlardır. (Ulan bunu kim çevirmişse dinozor İngilizcesi ile cevirmiş ben Latince kelimeleri araştırırken bu kadar zorlanmadım)

Son düzenleme:

Dobraokuyucu

Dobraokuyucu

Üye
    Konu Sahibi
Konuya ekleme yapılacak (sanki okuyan olacak ya)

Dobraokuyucu

Dobraokuyucu

Üye
    Konu Sahibi
Gelen yüksek ilgi ve alaka (!) sonucunda konuya bazı eklemeler yaptım umarım faydalı olur (ulan triplere bak görende sanacak top 10 listede konu binlerce mesaj yağdı altına) ha bu arada konu tamamen benim çevirilerime dayanmaktadır azıcık insafınız varsa konumu çalmayın

Silinen Üye 2625978

Silinen Üye 2625978

Kapalı Hesap
(Ulan bunu kim çevirmişse dinozor İngilizcesi ile cevirmiş ben Latince kelimeleri araştırırken bu kadar zorlanmadım)
:kop:
Mesaj birleştirildi:

sosyalesin abi foruma gelin dostlar kıraathanesine gelin taş çalan Harun Abiyi suç üstü yakalayın karılı kızlı oyun yapmak nedir Allah aşkına yaw)
taş çalan Harun Abiyi suç üstü yakalayın
Yakaladıkta noldu
Sonuç hiçbişi
Napalım adama bi de söyleyelim mi

Hile yaptığını

ayıp ayıp o adam senin deden yaşında utanmıyomusun
:sahan: (Bu gif iğrenç hiç sevmiyorum ama yeri gelince de kullanıyorum
buna da @DarkredBlue61 yüzünden alıştım)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: DarkredBlue61
Dobraokuyucu

Dobraokuyucu

Üye
    Konu Sahibi
:kop:
Mesaj birleştirildi:

Yakaladıkta noldu
Sonuç hiçbişi
Napalım adama bi de söyleyelim mi

Hile yaptığını

ayıp ayıp o adam senin deden yaşında utanmıyomusun
:sahan: (Bu gif iğrenç hiç sevmiyorum ama yeri gelince de kullanıyorum
buna da @DarkredBlue61 yüzünden alıştım)
Valla ben söylüyordum kahvede oynuyorsa adam akıllı mertçe oynayacak taş çalmak nedir

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Şimdi Haram Olan Birşey Yapıyorsa Mümin Yani Kumar Oynama Gİbi. Orada Çalınan Taşın Hükmü Nedir Acaba? Yani Kul Hakkı vs Söz Konusu Mu? Zaten Kazanılan Para Haram Ama Bir Araştırmak Gerek

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2625978
Dobraokuyucu

Dobraokuyucu

Üye
    Konu Sahibi
Bir konuda da cıvımayın arkadaş. Kahvede dayılarla oynadığımız oyunda ne paresi olacak Allah askına zaten 12500 tl maaş alıyor adamlar.
Hem ona bakarsak oyun oynamak zaten haram. Benim bu konudaki oyun ise zaten ayrı bir hikaye.

Silinen Üye 2625978

Silinen Üye 2625978

Kapalı Hesap
Oyun içinde oyun yazarsan olacağı budur
Arkadaş @Dobraokuyucu
Dimi @DarkredBlue61
Mesaj birleştirildi:

Kahvehanede taş çalan Harun abiyi araya katıp
Oyun yazmışsın işler karışmış
Oyun içinde oyun
Ama olmaz ki böyle :nono:
Mesaj birleştirildi:

Oyun içinde oyun

• Düşünceli
Tepkiler: Dobraokuyucu
Dobraokuyucu

Dobraokuyucu

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaş @Dobraokuyucu
Dimi @DarkredBlue61
Mesaj birleştirildi:

Oyun içinde oyun
Mesaj birleştirildi:

Oyun içinde oyun
Beğenmiyorsan blokla geç bize dümen kurma taklaya getirme. Konuyu saptırma - bu konunun tutması lazım - tutmazsa satıcam :coold:

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Arkadaş @Dobraokuyucu
Dimi @DarkredBlue61
Mesaj birleştirildi:

Oyun içinde oyun
Mesaj birleştirildi:

Oyun içinde oyun
Sen Bana Cevap Ver Boşver Şimdi Taşı Topraği

ömer talat katı

ömer talat katı

Moderator
Gelen yüksek ilgi ve alaka (!) sonucunda konuya bazı eklemeler yaptım umarım faydalı olur (ulan triplere bak görende sanacak top 10 listede konu binlerce mesaj yağdı altına) ha bu arada konu tamamen benim çevirilerime dayanmaktadır azıcık insafınız varsa konumu çalmayın
Dh bile sinek avlıyor. Yapacak çok bir şey yok

• Beğen
Dobraokuyucu

Dobraokuyucu

Üye
    Konu Sahibi
Dh bile sinek avlıyor. Yapacak çok bir şey yok
Dh bitti yeni admin kadrosu sagolsun insana benzemedigi için.
Mesaj birleştirildi:

Oyunun neden Türkiye'de tutmadığı konusunda bazı fikirler:

- Çok saçma bir hikayeye sahip olması.

- O dönem ülkemizde zaten Kurtlar Vadisi gibi bir megatrend olması - ki Kurtlar Vadisi bir uluslararası trend olsaydı bugün çoğu şeyin esamesi anılmaz idi.

- Aşırı özensiz oyun sanatı - 12.3 bu konuda iyi ancak siz bir 6'ya bakın aradaki felaketi görün.

- Ülkemizde oturan oyun anlayışına zıt olması - Bullet hell -

- ÇOK FAZLA dini öge barındırması. God Of War oynayanlar neyse bu da o kimse kusuruma bakmasın. - Reimu Maiden iken Sanae nasıl Goddes olabilir -

- Her türlü pisliğe açık olması. Oyuncularının abaza olması - ben hariç - . Ve o dönemlerde ülkemizde ahlak düzeyinin şimdikinden fersah fersah ötede olması.

- Gördüğüm en değişik topluluğa sahip olması - Fumo denen peluşlar ile yapılan içerikler bile oha çekmek için yeter. Bizim millet o peluşları bırak almayı, yanında bulundurmaz.

- Oyunun acayip zor olması. - Half life da kapı açılmadı diye oyun salan milletiz biz-

- Oyunu anlamak için çevirinin çevirisine ihtiyaç duyulması - halen daha Türkçe yok diye ağlayan insanlar var -

- Oyunu ülkemde sakatların sahiplenmesi.

- Oyunu başka bir şey sananlar. Bende ilk gördüğümde taoizm ders kitabı sandım Ying yangler Shrineler Maidenler vs vs. Ama ben başka yerlere çekmedim saçma çünkü Maiden gelip iki parça kağıt ile herseyin içinden geçiyor.

- Oyundan çok oyun dışı materyalde karakterler hakkında bilgi verilmesi - ben kimseyi tanımıyorum o kadar yazıyı okuyacak, ben bile okumam o kadar yazıyı kimse kusuruma bakmasın -

- Oyunu seven kişilerin ısrarla kullandığı "MMD" düşük kalite animasyon zirvesi azıcık göz zevki olan büyük stüdyoların yapmadıklarından uzak durur. - hmm şimdi de source 2'yi keşfetmişler bu iğrenç^3 oluyor sanırım-

Oyunu yerin dibine gömdük şimdi iyi olduğu taraflara gelebiliriz.

- Bazı hayran yapımı eserleri çok güzeldir, burada "Canon" kavramı giriyor bir eserin Canon olması için yapımcıdan izin alıp biraz para yedirmek lazım. Canonluk kavramı ilk yıllarda fazla başarılı olsada çıplaklık yok, hikayeden kopmak yok, benden habersiz çizim yapabilirsiniz ama benim çizimim üzerinden devam etmelisiniz gibi uzayan baya uzun bir liste var bu konuda bira bağımlısı zunu takdir ediyorum nispeten insanlar buna uymuş. Ha şimdi Canon olmayıpta güzel olan hiç mi eser yok tabii ki de var. Bence bunlardan en güzeli de YouTube'da Little Reimu araması ile bulacağınız ortalama 2 saatlik bir video, videoda hiç bir numara yok sadece ses efektli manga 2x e alıp okuyup geçebilirsiniz. Bence bunun Canon kabul edilmesi lazım gayet kaliteli. Sonra emin olmamakla beraber bu gruba IOSYS tarafından yapılan flash klipleri koyabilirim, bunun 2 sebebi var ilk sebep müzikleri çok güzel vocal ekleyip remix yapmışlar ikinci sebebi ise kliplerin bir köşeden de olsa hikaye ile bağlantısı olması ayrıca kullandıkları çizimler zunun paintte çizdiklerinden daha güzel.

- En iyi diye ifade edilen sürümler neredeyse her pc de çalışır. Benim gibi eski pc sahiplerine eğlence çıkar işte.

- Hikayesi favori dizim Kurtlar Vadisi'nin hikayesini andırır. Reimu -> Karahanlı, Sakuya -> Pala ( 3000 kişinin katilini öldürmek için bizi belimizde sarımsaklarla, gümüş bıçaklarla çalgıyla, çengiyle yollayan devlet bugün beni şeytanın yanına Hademe eder miydi? Bana bak kızıl dilenci tapınağı soymuşsun bana yedirme) derin düşünürseniz benzerlikleri arttırmanın bir yolu elbetteki vardır.

- Çıktıktan 20 yıl sonra bile aktif oyuncusu vardır, mod geliştiren vardır, online sunucuları vardır.

- Yabancı forumlarda oyun önerisi istenen her konuya yazabilirsiniz kimse de kızmaz.

- Çalınma konusunda acayip müsait oyundur her yerde crackli halini bulabilirsiniz ve zun buna hiç sesini çıkarmaz.

- Canınız sıkılınca Zuna sövenler derneğine üye olup PC98 oyunlarında olan karakterler nerede diyerek zuna sovebilirsiniz.

- Müziklerine midinin desteklediği tüm çalgılar kullanıldığı için uyanık kalmak için sesi kısıp dinleyerek uykunuzu açabilirsiniz.

- Anlamak için tonla wiki okursunuz ve anladığınızda elinize geçen tek şey gereksiz genel kültürdür.

- Konusunu açıp böyle hit alabilirsiniz ve kimse okumadığı için size tek kelime etmez

İçeriği görebilmek için Giriş yap veya üye ol.
Mesaj birleştirildi:

Senenin ilk mesajı bu saçmalık oldu...

Bu konuyu sikkopattan bir üyeye sattım. Hiç böyle bir iş olacağı aklıma gelmezdi.

Son düzenleme:
  • Kahkaha
Tepkiler: PALA. ve MAERKEK
PALA.

PALA.

Üye
Pala ( 3000 kişinin katilini öldürmek için bizi belimizde sarımsaklarla, gümüş bıçaklarla çalgıyla, çengiyle yollayan devlet bugün beni şeytanın yanına Hademe eder miydi? Bana bak kızıl dilenci tapınağı soymuşsun bana yedirme)
Biz bir gecede mi sarımsak sevdalısı olduk? Paça çorbasından hangi siyasetçiler bizi vazgeçirdi de konserveye talip olduk...

Bence sen sadece drift yap, hikaye falan yazma babayiğit (h)

• Beğen
Dobraokuyucu

Dobraokuyucu

Üye
    Konu Sahibi
Biz bir gecede mi sarımsak sevdalısı olduk? Paça çorbasından hangi siyasetçiler bizi vazgeçirdi de konserveye talip olduk...

Bence sen sadece drift yap, hikaye falan yazma babayiğit (h)
Hoca işin sıkıntı tarafı şu bu yazdığım hikayeye uyuyor. Herşey bir yana yıllardır yazdığım en saçma konu plaketini buna vermek lazım. Bereket benden daha sıkıntılı insanlar var Dünya da. Oyun falan bize gitmiyor cidden biz arabadan devam.
Mesaj birleştirildi:

ibret-i alem olsun diye konunuyu sileyim mi ne yapayım :zong:

• Beğen
Tepkiler: PALA.
PALA.

PALA.

Üye
  • Cool