Fareler ve insanlar

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Albert Einstein

Albert Einstein

Üye
    Konu Sahibi
Fareler ve insanlar
KİTABIN ADI: Fareler ve İnsanlar
BASILDIGI YIL VE YAYIN EVİ: Varlık yayınları a972
YAZARI: John Steinback
YAZARIN EDEBİYATTAKİ YERİ: Yazarın edebiyat dünyasındaki yeri büyüktür. Nobel Ödülü’nü de alarak ün kazanan Amerikan roman yazarı Steinback’in bu eseri büyük yankılar uyandırmıştır. Gerçek bir sanatçının en sıradan kişiler ve yalın bir dille yarattığı bu roman edebiyatın erişilmez doruklarından biri olarak edebiyat dünyası basamaklarından hızlı hızlı doruğa ulaşmaktadır.
KİTAPTA YER ALAN BAŞLICA KARAKTERLER:
EN önemli dört kişilik:
Lennie: Lennie çok iri yapışı, kuvvetli ancak pek de akkıllı olmayan biri olarak karşımıza çıkıyor romanda Açıkçası kendi kararlarını bile veremeyen ve arkadaşı George’a bağlı bir insandır. Tüylü ve yumuşak nesneleri çok sevmektedir.
George: Aslında aklı başında biri gibi bir rol alıyor romanda. Kendi kaerarlarını Lennie’de dener. Kısacası Lennie’yi kullanır. İri yapılı değildir. Yakışıklı sayılabilir.
Candy: Candy yaşlı bir adamdır. Çiftliğin en eskilerindendir. Kötü kokan bir köpeği vardır. Çok duygusaldır.????:



Curly ve Karısı: Curly çitliğin sahibinin oğludur. Boks konusunda çok güçlü olduğunu sanmaktadır. Eline her zaman içinde vazelin bulunan bir eldiven takar. Karısı ise erkeklere özel ilgisi olan ve bu yönde bazı amaçları olan bir ******dir.
KİTABIN ÖZETİ:
Lennie ve George birlikte seyehat eden ve çitliklerde çalışan mevsimlik işçilerdir. Gittikleri çiftlikte bir dilber vardır – ve de onun eşi- . Bir gün dilberin eşi yani çitliğin sahibinin oğlu Curly , Lennie’ye sataşır ve kavgada Lennie bu adamın elini kırar. Lennie, George ve bu dilberin ilişkileri bu olayla başlar. Tüylü nesnelere karşı ilgisi olan Lennie bir gün köpeğini okşarken dilberin orda olduğunu görür ve onun da saçlarını okşamak ister. Ancak çok zorlayınca kadının boynu kırılır ve ölür. Bu olay sonucu Lennie çitlikten kaçar. Ama Lennie '‘i çiftlik halkı öldürür.
KİTABIN VERDİĞİ DERSLER:
“Her zaman biri kullanır, biri kullanılır” , “Her zaman bizi avutacak düşünceler ve hayaller vardır, göremesek de hayat bir gün bunları karşımıza çıkaracaktır”????:



KİTABI KİMLERE TAVSİYE EDERİZ, NEDEN?
Kitabı çok beğendim ve bence herkes okumalı... Basit kişiliklerden müthiş bir öykü çıkaracak kadar usta olan yazarın bu romanını da sıkılmadan okudum, duru anlatımdan daha da zevk alan herkese öneriyorum...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
2K
Doğuş Pertez
FatoŞ
Cevap
0
Görüntüleme
839
FatoŞ
NEXUS
Cevap
1
Görüntüleme
515
KayraBey


Üst Alt