Facebook Yüz Tanıma Özelliği Nasıl Kapatılır ?

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Facebook Yüz Tanıma Özelliği Nasıl Kapatılır ?
Sosyal medya platformları üye olan bütün kullanıcıların bilgilerini saklayarak reklam gösterimleri için kullanmaktadır. Karşınıza çıkan reklamlar dikkat ederseniz sizin ilgilendiğiniz veya daha önce arama yaptığınız şeyler ile ilgilidir. Bu sebeple sosyal medya platformlarında herhangi bir yazı, görsel veya video paylaşırken site tarafından izlendiğinizi unutmamanız gerekiyor.

Facebook Yüz Tanıma Özelliği

Bu kapsamda belkide dünya üzerinde Google ve Microsoft'un ardından en çok kullanıcı bilgisine sahip olan Facebook bir milyardan fazla kullanıcının verisini elinde bulunduruyor. Facebook yüz tanıma özelliği sayesinde Facebook üzerinde size benzeyen fotoğrafları bulabiliyorsunuz veya başkalarının size benzeyen fotoğrafları otomatik olarak etiketlemesine izin verebiliyorsunuz.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Bu özellik sizin fotoğraflarınızı analiz ederek yüz yapınızın bir verisini oluşturuyor ve bu verileri daha sonra başka fotoğraflarda karşılaştırmak için kullanıyor. Bu yazıda sizlere Facebook yüz tanıma özelliği nasıl kapatılır ? Kısaca onu göstereceğim. Eğer sizde Facebook kullanıyorsanız ve hesabınızın ayarlarında bu özellik varsa kapatabilirsiniz.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Öncelikle Facebook uygulamasına veya Facebook resmi sitesine üyeliğiniz ile giriş yapın. Daha sonrasında sağ üst kısımda yer alan ufak ok tuşuna basın ve oradan Ayarlar menüsüne giriş yapın. Karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir. Burada yer alan sol taraftaki açılır menü içerisinden gizlilik menüsüne girdiğiniz zaman sizin verilerinizi kimlerin görebileceği ile ilgili bazı ek ayarları göreceksiniz. Bu kısımdan Sana benzeyen fotoğraflar yüklendiğinde, kimlere seni etiketlemesi önerilsin? Özelliğini devre dışı bırakmanız gerekiyor. Bu sayede arkadaşlarınız fotoğraf paylaşacağı zaman karşısına sizin etiketleme öneriniz çıkmayacaktır.
 

Ekli dosyalar



Üst Alt