Facebook kullanıcılarının yüzde 10'u insan değil!

Sponsorlu Bağlantılar

hikmet366

hikmet366

Üye
    Konu Sahibi
Facebook kullanıcılarının yüzde 10'u insan değil!
Artık Facebook sayfamızı açtığımızda ekranın her yerinden fırlayan yüzlerce marka ve şirket reklamı görüyoruz. Arkadaşlık önerilerinde ise kedi, köpek, at gibi hayvanlar adına açılmış birçok hesap karşımıza çıkıyor. Son aylarda bu durumdan kaynaklanan şikâyetlerin artması çok normal, çünkü Facebook hızla kişiselliğini kaybediyor.

eMarketer adlı internet market araştırmaları şirketinin verilerine göre Facebook'ta aktif kullanıcıların yüzde 10'u hayvanlar, markalar ve şirketlerden oluşuyor.

eMarketer'in ulaştığı verilerine göre sitenin sahip olduğu 1 milyar hesabın 110 milyonu marka, şirket ya da çeşitli evcil hayvanlara ait.

Facebook’taki bu garip duruma en çarpıcı örnek ise şirketin sahibi Mark Zuckerberg’in köpeği Beast.

Mark Zuckerberg tarafından köpeği Beast adına açılan hesap tam 1 buçuk milyon takipçiye sahip.

Marka ve şirketler adına açılan hesaplarının her geçen gün sayısının daha fazla artması ve bu hesapların çok sayıda takipçi kazanması ise ‘Facebook’un kişisel kimliğini kaybetmeye başladığı’ iddialarını güçlendiriyor.

Sosyal paylaşım devinin hızla devam eden bu ticarileşme süreci aktif kullanıcı sayısına da yansıyor.

Facebook kullanımının en yoğun olduğu ülkeler önceden ABD ve İngiltere iken, şu anda bu ülkelerde aktif kullanıcı sayısı düşmeye başladı. Ayrıca diğer Avrupa ülkelerinde de insanlar Facebook yerine diğer sosyal ağları tercih ediyor.

Facebook kullanımının en yoğun olduğu ülkeler arasında ise Brezilya, Hindistan ve Orta Doğu ülkeleri bulunuyor.
 
fk555897

fk555897

Üye
İnsanlar artık ne yapacaklarını şaşırdı.
 


Üst Alt