Face ID, Siri kullanılarak nasıl kapatılır?

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
Face ID, Siri kullanılarak nasıl kapatılır?
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Face ID Siri’ye komut vererek kapatılabilir!

Apple, OLED ekranlı yeni telefonu iPhone X ile birlikte Touch ID teknolojisinin yerine geçecek olan Face ID‘yi tanıttı. Şirktim Touch ID’ye göre çok daha güvenli diye lanse ettiği sistemi aşmak için profesyonel çalışmalar yapmak gerekiyor.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Yüz tanıma sistemini ayarlara girmeden iPhone X üzerindeki ses tuşlarına ve güç tuşuna aynı anda basılı tutularak devre dışı bırakmak mümkün.


Apple sistemin farklı senaryolara karşıtemassız olarak devre dışı bırakılabilmesi gerekebileceğini düşünmüş. iPhone X’un çeşitli denetleme noktalarında polis tarafından incelenmek istenebileceği ya da telefonu arkadaşınıza verdiğinizde şifre girerek devre dışı bırakmak yerine uzaktan devre dışı bırakabilmek için Siri kullanılabileceği düşünülmüş.

Böyle durumlarda Siri’ye ” Hey Siri, kimin telefonu bu” demeniz yeterli. Bu komut Siri tarafından hemen tehlike çağrısı olarak algılanır ve Face ID devre dışı bırakılır. Yöntem Touch ID’li cihazlarda da çalışıyor. Yani Touch ID’yi de uzaktan kapatmak mümkün.

iPhone X’da sistemin tekrar çalışması için de “Hey Siri, elveda” komutunu vermeniz yeterli. Aynı komutu Touch ID’li cihazlara vererek Touch ID’nin tekrar devreye girmesini sağlayabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar



Üst Alt