Originally posted by keano+Jun 21 2005, 08:32 PM--><div class='quotetop'>QUOTE(keano @ Jun 21 2005, 08:32 PM)</div><div class='quotemain'><!--QuoteBegin-DefectoR@Jun 21 2005, 09:38 AM
Arkadaşım, geçen seneye kadar daha 10. turda en yakın rakibine 30 saniyeden fazla fark atan bir araba, bi pilot ve bir takım, bir kaç ayda nasıl olur da bu kadar geriler söylermisin bana??? aklın mantığın alıyosa bunu sana dicek bişeyim yok. Bir başka şey ise bu takımlar bunca sene kendini bu kadar geliştiremedi de neden hepsi bir anda bu sezon kendini bukadar geliştirebildi???
Madem o kadar geliştirdiler arabalarını neden pistlerdeki zaman rekorlarını ele geçiremediler o zaman??? Dediğin gibi gelişmişse bu rekorları da ellerine geçirmeleri lazım dı? Geçen sene Abd gp'si nin Rekoru Barichelloda, madem bu dediğin adamlar bu kadar iyi bi gelişme kaydetti, hadi kırsınlarda rekorları görelim.
Senin söylediklerin mantıksızca ve akılsızca yapılmış bir yorum. Dikkat edersen ben istatisliklere göre konuşuyorum.
[post=92021]Quoted post[/post]
Oncelikle yorumlarimi "akilsizca ve mantiksizca" bulup saygi duydugun icin sana te$ekkur etmek isterim. Hep boyle devam et.
ve "Dikkat edersen ben istatisliklere göre konuşuyorum" cumlende, sen istatistiklere gore konustugunu daha onceki yazilarinin hicbirinde belirtmedin, ben senin istatistiklerden mi bilmemnerenden mi konustugunu tahmin edemem. Muneccim degilim.
Oncelikle Ferari'nin arabasi daha yavas. Lastiklerle uyum sagliyamiyor araba.
Ferrari gibi bi takim ve buyuk bi firma kendisine haksizlik yaptirmaz, bilmiyorum nerden duydun su $ike iddiasini.
Lap rekorlarinin kirilmamasinin sebebi, ise, bilmiyom anliyacakmisin ama... lastik degistirmemek ve her 2 yarista bir motor degistirmek (motorun verimi azaliyo).
Renault arabalar lastiklere en yumusak davranan araba ve fark ediyo. Bu sezonku Ferrari arabasi cidden kotu, baslarda bile mclaren ve reanult'un gerisinde kaliyo.
Ayrica unutmaki F1 pilotlari'da insan...schumi ve barichello'nun kaliteleri hep ayni kalmiyacak, performanslari azalicak, gencler gelicek (en bilinen 2 ornek ornek: kimi, alonso). Yeni kurallar ferrai'ye uymadi...ama diger 2 takim iyi kavrayabildi..bu bence kaliteli muhendislik cagristiriyo, zaten Ferrarinin arabasi ilk ciktigindada hazir degildi ve hidrlik bi hata ile yarisa veda etti arabalardan biri.
Yeni kurallari Ferrari'ye sike diye yorumlamak yanlis, cunku her takim icin ayni kural gecerli. Lutfen ileriki zamanlarda insanlarin yorumlarina saygi duy.
(Istersen duyma, sonucta sana kalmis, ama genelde normal insanlar karsisindakinin dusuncesine saygi duyar)
[post=92582]Quoted post[/post]
[/b][/quote]
keano kardeşime katılıyorum. akılsızca ve mantıksızca diye bi şey yok gayet de mantıklı ve akılcı aksine. ayrıca kimse senin görüşlerini benimsemek zorunda da değil ama herkes birbirine saygı duymak zorunda. zorunluluğum yok dersen ona da saygı duyarım defector kardeş. ben keano kardeşimin her dediğine katılıyorum. senin de haklı olduğun yerler vardır defector kardeş ama ne olur saygıyı kaybetmeyelim ne de olsa burası maxicep