Eyyühel Veled - İmam Gazali

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
epistle

epistle

Üye
    Konu Sahibi
Eyyühel Veled - İmam Gazali


Video: Eyyühel Veled - İmam Gazali

Açıklama : Hüccet'ül İslam Ebu Hamid Muhammed Bin Muhammed El Gazali'nin önde gelen talebelerinden birisi, yıllarca onun hizmetine devam etmiş, ilimleri en ince noktasına varıncaya kadar öğrenmiş, ruhi ve ahlâki faziletlerini geliştirerek kendisini olgunlaştırmıştı.

Günün birinde kendi kendine düşünürken aklına şöyle bir fikir geldi ve dedi ki: "Şimdiye kadar çeşitli ilimler okudum, gençliğim bunları öğrenmek ve toplamakla geçti. Şimdi bu bilgilerden hangilerinin yarın öldüğümde ahirette bana faydalı ve kabrimde yardımcı olacağını bilmem lâzım ki, lüzumsuz olanları terkedeyim. Nitekim Resûlullah sallallahü aleyhi ve sellem şöyle dua etmişti: Allah'ım! Faydasız ilimlerden sana sığınırım."

Bu düşünce, talebenin kafasını devamlı olarak meşgul etti. Sonunda bu düşüncesini üstadı İmam Gazali'ye yazıp, fikir danışmaya, bazı sualler sorup, tavsiye ve hayır dua istemeye yöneldi.

İşte bu filmde, İmam Gazali hazretlerinin talebesine yazmış olduğu, hacmi küçük, manevi değeri büyük "Eyyühel Veled" isimli eserini, harika görüntüler eşliğinde izleyeceksiniz.

Tür : Belgesel, Anlatım

Yapım : 2008

Süre : 45:36

Ebatlar : 640x368 (16:9)

Format : AVI

Download:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt