Eurovision

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Nicolas_Anelka

Üye
aynen bide ingilizden...
 


jackjack

jackjack

Üye
"yurtta sulh cihanda sulh" arkadaslar öle demeyin
 
mavizeybek

mavizeybek

Üye
Originally posted by the_patriot@May 22 2005, 01:02 PM
Ukrayna'nın başkenti Kiev'de düzenlenen 50. Eurovison Şarkı Yarışması'nda Türkiye'ye temsil eden Gülseren 'Rimi Rimi Ley' adlı şarkısıyla 92 puan toplayarak 13'üncü olabildi.

50. Eurovison Şarkı Yarışması'nda zafer, açık farkla Yunanistan'ın oldu. Yunanistan'ı temsilen katılan Helena Paparizou, söylediği 'My Number One' şarkısıyla 230 puan toplayarak birinci oldu. Malta 192 puanla ikinci ve Romanya ise 158 puanla ise üçüncü sırayı aldı.

Gülseren, şarkısına dikkat çekici kıyafetlerin yanı sıra davul ve tef gibi çalgı aletleriyle eğlenceli bir hava oluşturdu. Kiev Spor Sarayı'ndaki binlerce Ukraynalı, Gülseren'e çok büyük ilgi gösterdi. Konser salonunda Gülseren ve ekibi coşkuyla alkışlandı. Gülseren parçasının sonunda Türkçe, İngilizce ve İspanyolca teşekkür etti. Türkiye geçen yılki yarışmada 195 puanla dördüncü olmuştu. Türkiye bu yıl elde ettiği 13'üncülükle önümüzdeki yıl ön elemeden geçecek. Yunanistan'daki yarışmada Türkiye, yarı finali geçerse finalde yarışmaya hak kazanacak.

HANGİ ÜLKELER BİZE OY VERDİ
Fransa 12
Hollanda 12
Almanya 10
Belçika 10
Arnavutluk 8
Danimarka 8
Bosna 8
Avusturya 7
İsviçre 6
Makedonya 4
Bulgaristan 3
Romanya 3
İngiltere 1
[post=61236]Quoted post[/post]​

abi bilgilerin için çok sağol ben yarışmayı iizleyememiştim bu iyi oldu :artı:
 

keano

Üye
yaa eurovision'u ben hala tam kavrayabilmis degilim...sarkilarin topu dandik...oylamalar politik... kazan kisi 1 sene soona unutuluyo... hala i$in sirrini cozemedim... gelenek oldu ondan yapiyolar galiba yarismayi her sene her sene...
 
hacker_akbal

hacker_akbal

Üye
sana katılıoum keano
 

delimakina

Üye
ben yunanlıyı severim onlar beni sevr mi bilmem
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt