Ethernet denetleyicisi sorunu çözümü nasıl?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Ethernet denetleyicisi sorunu çözümü nasıl?
Format artından yaşanan Ethernet denetleyicisi sorununun çözüm yolu merak ediliyor. Ethernet denetleyicisi sorunu nasıl çözülür detaylar makalemizde yer alıyor.

Ethernet denetleyicisi sorunu nasıl çözülür?
Ethernet denetleyicisi sorununu çözerken aslında ilk yapılması gereken üreticinin web sitesinden ethernet sürücülerini indirmek ve kurmak olmalıdır. Fakat çoğu zaman üretici web siteleri oldukça karmaşık, sürücüyü bulmak zor olur. Bu durumda aşağıdaki çözümleri deneyebilirsiniz.

Ethernet denetleyicisi nedir?
Windows işletim sisteminin tespit ettiği ve varsayılan sürücüler yükleyerek tanımladığı Ethernet denetleyicisi, kablolu ağa bağlanmanızı sağlayan ağ kartı veya kablosuz ağa bağlanmanızı sağlayan kablosuz ağ adaptörü olabilir.

Özellikle format sonrasında Windows işletim sistemi üzerine daha önce yüklenen sürücüler silinir. Kurulum sırasında Windows tanıdığı, bildiği donanımlara ait sürücüleri yükler. Fakat bazı donanım birimlerini tanımlayamaz. Çünkü Windows sürücü veritabanında bu donanımlar kayıtlı değildir. Ethernet denetleyicisi sorunu bu durumda ortaya çıkar.

Ethernet denetleyicisi sorunu nasıl çözülür?
Ethernet denetleyicisi sorunu yaşıyorsanız o zaman yapmanız gereken gerekli uygun sürücüyü bulup yüklemektir. Ethernet denetleyicisi sorununu çözmek için bir kaç yöntem var.

ethernet denetleyicisi sorunu çözüm 1: Sürücü paketi (Driver pack) yükleyin.
Driver Pack yazılımları pek çok sürücüyü içinde barındıran hazır sürücü paketleridir. Windows ethernet denetleyicisini bulamadıysa ve gerekli sürücüyü yükleyemediyse o zaman siz driver pack ile gerekli sürücüyü yükleyebilirsiniz. DriverPack ücretsiz bir uygulamadır. Binlerce sürücüyü barındırır.



Ethernet denetleyicisi sorunu çözüm 2: 3DP Net ile ethernet denetleyicinizin sürücüsünü yükleyin
3DP Net oldukça kullanışlı ve sadece ethernet denetleyicisi için özelleştirilmiş bir uygulamadır. Windows ethernet denetleyicisini tanıyamadığı durumlarda 3DP Net ile ethernet denetleyicisi sürücülerini yükleyebilirsiniz.



3DP Net otomatik olarak eksik ethernet denetleyicisi sürücülerini yükleyecektir.

Ethernet denetleyicisi sorununun çözümü için bunlar yeterli olacaktır. Fakat Ethernet denetleyicisi sorunu devam ederse bu çözüme bilgisayar marka ve modelini yazarak ethernet denetleyicisi için uygun sürücüyü talep edebilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: gokturk_28
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Tşkler
 


Üst Alt