Eşek Sütünün Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
    Konu Sahibi
Eşek Sütünün Faydaları
ANTALYA - Korkuteli ilçesine bağlı İmecik köyünde oturan İbrahim Büyükkursak, eşek sütünün, bronşit, astım ve kanser hastalarına şifa olduğunu iddia etti.

Korkuteli'nin İmecik köyüne Türkiye'nin değişik yerlerinden eşek sütü içmeye gelenler, gerekli tedavilerinin ardından iyileştikten sonra tekrar köye gelerek eşeğin sahibine ve eşeği sağım yapana teşekkür ediyor. İmecik köyünde yaşayan İbrahim Büyükkursak, çeşitli köylerden gelen bronşit, astım ve kanser hastalarına eşeğin sütünü sağarak hastaya içiriyor.

Eşek sütünün faydalı olduğunu söyleyen Büyükkursak, 2 yıl önce yaptığı bir araştırmada, uzmanların insan sütüne en yakın süt olarak bilinen eşek sütünün özellikle kemik erimesine karşı yaşlılara önerildiğini belirterek, süt tozuna alerjisi olan bebekler için de eşek sütünün anne sütü kadar özellikle kalsiyum zenginliği açısından değerli olduğunu söyledi.

Büyükkursak, gazete ve televizyonlarda antibakteriyel ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi nedeniyle eşek sütünün İtalya'da tıbbi amaçlı kullanıldığını duyanlar bizim köyümüze geliyor. Bende onlara bir beklentim olmadan eşekten süt sağımı yaparak süt içmelerini sağlıyorum. Son 2 yıl içinde Türkiye'nin değişik illerinden özellikle kanser hastaları köye geliyor. Ben hastanın gözü önünde eşeği sağım yaparak hastaya veriyorum ve hasta içiyor" dedi.
Eşek Sütü bebekler için yararlı mıdır? Eşek sütü bebekler için yararlıdır lakin en yararlı süt değildir. Eşek sütü içerisindeki protein , kalsiyum ve şeker oranı açısından anne sütüne en yakın süttür.

İçerdiği protein ve şeker oranı anne sütünden daha fazladır ama insan bebeği için en yararlı süt yine insan sütüdür.
İtalya'da Eşek Sütü Kampanyası
İtalya Sağlık Bakanlığı, büyümekte olan çocuklara ve yaşlılara eşek sütünü şiddetle öneren bir kampanya başlattı. İnsan sütüne en yakın süt olarak bilinen eşek sütü, özellikle kemik erimesine karşı yaşlılara öneriliyor.

Bu arada süt tozuna alerjisi olan bebekler için de eşek sütünün anne sütü kadar, özellikle kalsiyum zenginliği açısından değerli olduğu doktorlarca öne sürülüyor.

Antibakteriyel ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi nedeniyle eşek sütü halen İtalya’da tıbbi amaçlı olarak kullanılıyor.
EŞEK SÜTÜNÜ KULLANIRKEN ,TAM OLARAK FAYDALANMAK İÇİN ,KAYNATMADAN ÇİĞ OLARAK KULLANILMASI GEREKİYOR.

 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt