Erkeklerin kabusu rektal tuşe muayenesi

Sponsorlu Bağlantılar

abuvice

abuvice

Üye
    Konu Sahibi
Erkeklerin kabusu rektal tuşe muayenesi
Prostat kanseri, erkeklerde akciğerden sonra en sık görülen kanser. Erken tanısı hayat kurtarıyor. Bunun için de PSA denilen kan testi ile rektal muayene şart. İkisini de yaptırmak gerekiyor, biri diğerinin yerini tutmuyor. Buna rağmen, erkeklerin birçoğu sırf parmakla yapılan bu muayene yüzünden üroloğa gitmiyorlar. Gitseler de rektal muayeneye itiraz edip, yaptırmıyorlar. Erkeklerin rektal muayene fobisi sadece ürologların değil, genel cerrahların da sıkıntısı. Çükü hemoroid ile bağırsağın son kısmı olan rektumdaki tümör gelişimleri de aynı yolla araştırılıyor.

PARMAK MUAYENESİNİN BİR ALTERNATİFİ YOK


Ancak tıpta o kadar önemli bir yeri olmasına rağmen, yapılış şekli nedeniyle rektal tuşe muayenesini aksatanlar çoğunlukta. Üroloğa gidip bu muayeneyi olmayı reddedenler, ‘Bir kez yapmıştınız, tekrar muayene şart mı’ gibi huzursuzluk belirtileri gösterenler çok. Ürologlar elbette muayeneyi zorla yapmak eğiliminde değiller. Ancak prostat ağırlığını ölçen ultrason, kan değerlerini ölçen PSA gibi başka yöntemlerin de, rektal tuşenin yerini tutamadığını vurguluyorlar. Rektal tuşe yapılmadan tamamlanan bir muayenenin veya uygulanan tanı yönteminin yetersiz olduğunu söylüyorlar.

PROSTAT, MESANENİN ALTINDA REKTUMUN ÖNÜNDE

Prostat, mesanenin altında, rektumun önünde yer alan ceviz büyüklüğünde bir bez. Prostat kanserinin Türkiye’de görülme sıklığını bilmiyoruz. Ancak istatistiklerin iyi tutulduğu ABD’de her 5 erkekten birinde görülüyor ve her yıl 200 bin yeni prostat kanseri vakası saptanırken 38 bin ölüm yaşanıyor. Prostat kanseri, genellikle 50 yaş üstünde görülse de, nadiren gençler arasında da rastlanabiliyor.
 


cllgr

cllgr

Üye
evet muayene şekli güzel olmasada sağlık için şart başkada yolu olmadığından böyle devam edecek.ilerde daha büyük sorunlarla karşılaşmamak için yaptırılması gerekir.iyi bir yöntem olmamasına ragmen.ne yapalım başa gelen çekilir,aslında yaptıranlardan duyduguma göre pekde kolay değilmiş.herkeze sağlıklı günler diliyorum.
 

Nike

Üye
Bilgilendirdiğin için sağol
 

climax

Üye
çok onur kırıcı geliyo insana ama yapacak bişey yok..
 
abuvice

abuvice

Üye
    Konu Sahibi
Evet çok gıcık bişe inşallah başıma gelmez
 
a21a

a21a

Emekli Yönetici
bir sağlık personeli olarak diyorum ki; yapmayın arkadaşlar.. onur kırıcı
veya gıcık değil tabiiki..
hanımları düşünün... bir erkek için kötü bir olay da hanımlar için olağanmı.. doğum vb gibi olaylarla kaç kere bu tür muayene olurlar...
burada erkeklerin zoruna giden şey tabiri caizse ellenmek hele makattan
dokunulmak zihinde başka bir şeyi anımsatması...
o an sizi muayene edecek olan doktorun bunu yüzlerce kez yaptığını aslında çokta meraklısı olmadığını, ekmeğini
kazanmak için nelere katlandığını düşündüğünü, yoksa biri gelsede bir
rectal tuşe yapsamda rahatlasam diye kesinlikle düşünmeyeceğini...
unutmayınız...
 
..::Riddick::..

..::Riddick::..

Üye
Saol bilgi için arkadaş.. Sağlık için ihmal edilecek şeyler değil Bu olayda öyle birde endoskopi de çok zor yav ben olmadım hiç Allah oldurmasın...
 

Benzer Konular

Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
603
Haydar
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
377
Haydar
Doğuş Pertez
  • Kilitli
Cevap
0
Görüntüleme
443
Doğuş Pertez


Üst Alt