Erkek öğretmen küpe takar mı?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HeiLmasTer®

HeiLmasTer®

Üye
    Konu Sahibi
Erkek öğretmen küpe takar mı?

İLKER KILIÇASLAN Manisa DHA


Manisa’da “küpeli erkek öğretmen olur mu, olmaz mı” sorusuna yanıt aranıyor. Bu konu, sınıf öğretmeni Cuma Toygar’ın derslere küpeyle girmesi üzerine, 10 yıldır görev yaptığı kent merkezindeki Necatibey İlköğretim Okulu’ndan Maldan Köyü’ne gönderilmesiyle gündeme geldi. İl Milli Eğitim Müdürvekili Necati Abalı, “Derslerde küpe taktığını tespit ettik. Bu durum, Kılık ve Kıyafet Yönetmeliği’ne aykırı. Bu nedenle kendisini başka bir okula görevlendirdik. Okul dışında küpe takmasına bir şey diyemeyiz, fakat okul içinde böyle bir davranış öğrencilerimiz için uygun değil” dedi.

Eğitim-Sen: ‘Yönetmelikte yok’
Eğitim-Sen Şube Başkanı Fatih Yoğurtçuoğlu ise yönetmelikte küpe takılmaz ibaresi olmadığını öne sürdü. Yoğurtçuoğlu, “Kadınlara serbest, erkeklere neden yasak” sorusuna yanıt istedi, şöyle konuştu: “Yönetmelik, sadece bir sivil toplum örgütünü, bir siyasi partiyi ve başka bir örgütü simgeleyecek rozet, takı gibi simgelerin takılamayacağını belirtir. Küpe siyasi veya bir örgüt simgesi değil. Eğer yasak olsaydı bayan öğretmenleri de sürgün etmek zorunda kalırlardı. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda da küpe takılamaz diye bir şey yok. Olmayan bir şeyi varmış gibi göstermek istiyorlar. Uygulamayı çağdışı buluyoruz, mahalle baskısı olarak görüyoruz ve kınıyoruz. Hem ‘Bu ülkede özgürlükleri savunuyoruz, demokrasiyi uyguluyoruz’ diyeceksiniz hem de bir öğretmeni küpe taktı gerekçesiyle süreceksiniz. Kılık Kıyafet Yönetmeliği’nde ve yasada okullara veya kurumlara türbanla girilmez yasağı var. Bunu neden uygulamıyorlar?” Aykırı öğretmen Cuma Toygar da iki aydır küpe taktığını, küpeleri sevdiğini söyledi.

Çevreci ve renkli eğitimci

“Küpeli erkek öğretmen olur mu” tartışmasını başlatan öğretmen Cuma Toygar, Manisa’da çevre gönüllüsü olarak da biliniyor. Kulağındaki rengarenk küpelerde dikkat çeken Toygar, çevreye duyarlılığı artırmak için geçen temmuz ayında Manisa’dan Hakkari’ye yürüyüş yapmıştı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

SHS
Cevap
1
Görüntüleme
701
anılbaran
spy ghost
Cevap
9
Görüntüleme
520
bydexer
Navy Blue
Cevap
1
Görüntüleme
349
enginzz
HeiLmasTer®
Cevap
0
Görüntüleme
1K
HeiLmasTer®


Üst Alt