Erkek aldatır, önemli olan çaktırmamasıdır

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
abuvice

abuvice

Üye
    Konu Sahibi
Erkek aldatır, önemli olan çaktırmamasıdır
hülya AVŞAR İLE söyleşi
Tam bu noktada yanıtını çok merak ettiğim bir soruyu sormak istiyorum: Sizce bir kadın, eşi kendisini aldattığında bunu görmezlikten mi gelmeli?

- Evet, görmezlikten gelmeli. Kesinlikle. Ama aldatmanın sınırları, boyutu, durumu, evdeki durum?.. Bütün bunlar da önemli. Bakın, ben şuna inanıyorum: Bizim evliliğimizin bu şekilde bitmesinin en büyük nedeni benim.

Neden böyle düşünüyorsunuz?

- Son zamanlarda ben, duygusal anlamda onun duygularına hitap edemiyordum. Yani eş olarak. Açıkçası bizim ilişkimiz arkadaşlığa dönüşmüştü. Yanlış anlaşılmasın, kavga etmiyorduk, birbirimizi yemiyorduk. Aslında keşke kavga etseymişiz. Çünkü şimdi Zehra olup bitenlere anlam veremiyor. ‘Benim yanımda ufacık bir tartışma yapmadılar ama ayrılıyorlar’ diye düşünüyor ve olup biteni anlayamıyor. Demek ki bazen çocukların yanında tartışmak da gerekiyormuş.

BABAM DA ÇAPKINDI

Yani sizce eski eşiniz hiç mi yanlış yapmadı?

- Belki bir şeyi yanlış yaptı: O da son kaçamağının bu kadar aleni olmasıydı. Belli ki bu seferki günlük bir ilişki değildi, uzun zamanlı bir ilişkiydi. O zaman gelip benimle konuşması gerekirdi.

Şimdi tam bu noktada işin felsefesini biraz konuşalım. Sizin ‘Bir kadın, aldatan eşini görmezlikten gelir’ anlayışınız üzerinde duralım.

- Görmezlikten gelebileceği noktalar olmalı. Ya da benim yetişme tarzım bu.

O zaman soruyu şöyle soralım: Bir kadın eşini aldattığında, erkek de onu görmezlikten gelmeli mi? Yani bu hoşgörülü yaklaşımınız, aldatan kadınlar için de geçerli mi?

- Eğer erkeğin davranışları kadını o yola sürüklediyse, etrafta da kimse bilmiyorsa ya da adam kimseye karşı hesap vermek durumunda değilse affedebilir.

ÇAKTIRMAMAK MARİFET

Anladığım kadarıyla siz aldatan erkeğe karşı biraz daha müsamahakársınız.

- Aldatan kadın... Bu kulağa biraz tırmalayıcı geliyor. Benim yetişme tarzım bu. Ben aşiret kızıyım. Çok geniş bir sülaleye aitim. Ben hep böyle gördüm. Erkek erkektir denirdi. Ama benim yaşadığımı o ailede hiç kimse yaşamamıştır. Çünkü erkekler, bu işi çaktırmadan yapmayı becerirlerdi. Benim babam da çok çapkın bir adamdı. Ama anneme bunu hiç yansıtmadı. Babam ölene kadar annemle evli kaldılar.

Peki çaktırmamak bir marifet mi?

- Tabi ki marifettir.

abuvice & hürriyetten alıntıdır
 


CooL'n'Quiet

Üye
katılıyorum...
 

_GiTaRisT_

Üye
ne olursa olsun..ben aldatmam kardeşim...
 
tatar_ramazan

tatar_ramazan

Üye
aynen katiliyorum
 
abuvice

abuvice

Üye
    Konu Sahibi
Erkekte kadında bence aldatır. ama korkar ve aldatmaz. Nedeni ise evliliğin yani tek eşliliğin insan icgüdüsüne ve yapısına tamamen ters olması
 

CooL'n'Quiet

Üye
walla en iisi evlenmemek :b
 

AntiTuk

Üye
doğru sölemiş
 

lossalive

Üye
Ben seviyorsam aldatmam
 
DeRMaNTeS

DeRMaNTeS

Üye
walla çok uzun olduğu için okumaya üşendim ama bi laf vardır...

"yapabilecek olman, yapmanı gerektirmiyo"

fikrim budur.yok yapıpda çaktımıcakmışda vs vs vs
 
Haberci

Haberci

Üye
Çelişkilerle dolu bir söyleşi.Hem eşinin aldatabilirliğine göz yumacaksın hem ayrılmak istendiğinde çocuk için boşanmalarına gerekçe gösterebileceğin bir kavga malzemesi olması gerektiğini düşüneceksin.Erkeğin aldatabilirliliğine göz yumacaksın ve yetiştirilme tarzının öyle olduğunu ve Aşiretten geldiğini söyleyeceksin.Erkeklerin aldatabilirliğini marifet sayıp kadınları ikinci sınıf insan yerine koyacaksın vs vs Yani bir sürü çelişkiyi ve kadınlara hakareti aynı zamanda Erkeklere de gizli hakareti içeren sözler dolu bir söyleşi.Hiç bir zaman H.A. bu toplumun aynası değildir ve olmamıştır da.Herkezin farklı özel bir yaşantısı vardir.Ayrıca H.A. kendi çevresinde bu tür şeylerin olmasını doğal kaşılayabilir ama toplumumuz özellikle anadolu da bu anlattıkları şeyler olunca bedelinin böyle ipe sapa gelmez sözlerle karşılanmadığını ve nasıl ödendiğini biliyoruz...
 

teenwolfx

Üye
evlenmeden önce ne halt yapıyorsan yap ama evlendikten sonra evliliğin gerektirdiği gibi davranmalısın. eğer artık işler yürümüyorsa boşan ve yine istediğin haltı ye.
 

MaxiMilliano

Üye
Bencee yanlış bir tez. Mesela ben evde duran gül gibi eşimi aldatmam, aldatmam için bir sebebim yok ki.
 
hidayet

hidayet

Üye
bu zamandaki evlilikler zaten hep kısa süreli evlilik :nono: oyuncak gibi geliyor insanlara seven insan aldatmaz sevmiyorsan neden evleniyorsun :angry: :angry:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt