Enginar Göbeğinde Deniz Mahsülleri Karnavalı (4 Kişilik)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Enginar Göbeğinde Deniz Mahsülleri Karnavalı (4 Kişilik)




Malzemeler
4 İri Enginar
2 Limon
1 Soğan
1 Çay Kaşığı Hardal
200 gr Krema
4 Lahana Yaprağı
2 Defne Yaprağı
150 gr Somon Balığı Filetosu
100 gr Dil Balığı Filetosu
100 gr Levrek Filetosu
100 gr Kabuksuz Midye
100 gr Kalamar
50 gr Siyah Havyar
4 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Su Bardağı Kaşar Rendesi
1 Tutam Maydanoz
TuzKarabiber



Yemegin Yapilisi:
Temizlenmiş ve kılçıkları alınmış dil ve levreği kuşbaşı doğrayın. Kalamarları dilimleyin. Midyeleri yıkayıp temizleyerek kalamar ile birlikte limonlu suda haşlayın. Haşlanan balıkları iyice süzün.
Soğanı çok ince kıyarak tereyağında pembeleştirin. Midye ve kalamarı ilave ederek 3 dakika kadar soteleyin. Doğranmış olan dil ve levreği ekleyin ve parçalanmamalarına özen göstererek 5 dakika kadar karıştırarak pişirin.Tuzunu ve karabiberini ekleyerek tatlandırdıktan sonra ocaktan alın.
Enginarları limonlu suda haşlayın. tepsiye alın. Üzerine sotelenmiş balıkları dağıtın.haşlanmış lahanalarla sarın. Üzerine kaşar peyniri serperek 200 derece fırında 8- 10 dakika pişirin.
Somon balıklarını kağıt şeklinde dilimlere bölüp servis tabaklarının orta kısımlarına dizin. Üzerine limon suyu tereyağı ve baharat sürüp 200 derece fırında 4 dakika pişirin.
Lahanaya sarılı enginarları tabaklara yerleştirin üzerine havyarlı sosu dökün ve servis yapın.
HAVYARLI SOSUN HAZIRLANIŞI Bir tavaya bir limonun suyunu defne yapraklarını hardalı ve kremayı koyup sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın. Tuzunu ve berazbiberi ekleyerek ocaktan alın. Bir tutam kıyılmış maydanoz eşliğinde enginarların üzerine boşaltın.
AFIYET OLSUN...​
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Gulu Gulu
Cevap
1
Görüntüleme
435
Baydırman
x-scarface
  • Kilitli
    • Beğen
Cevap
0
Görüntüleme
455
x-scarface
Haydar
Cevap
3
Görüntüleme
833
BYFECI
Haydar
Cevap
4
Görüntüleme
513
BYFECI
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
512
Haydar


Üst Alt