En Pahalı Transferler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hellboy®

Hellboy®

Üye
    Konu Sahibi
En Pahalı Transferler
Bu sezon transfer piyasasının en çok konuşulan isimleri Portekizli Cristiano Ronaldo ve Brezilyalı Kaka. İki yıldız için Real Madrid ve Chelsea rekor ücretlere imza atmak istiyor! Ama bu rekor halen 7 yıl önceki sahibi Zidane'da bulunuyor! İşte en pahalı transferler!

Taraftarlar heyecanla futbolda 2008-2009 sezonunu beklerken, takımlar da taraftarlarının beklentilerini karşılamak ve hedeflenen başarılara ulaşmak için var güçleriyle çalışıyor. Takımların sezon öncesi en önemli çalışmaları ise hiç kuşkusuz transfer çalışmaları.

2008/2009 sezonu öncesi takımların transfer çalışmaları tüm hızıyla sürerken, bazı yıldızlar için ortaya atılan transfer rakamları adeta dudak uçuklatıyor.

Şu anda transfer piyasasının en çok konuşulan isimleri ise kuşkusuz Portekizli Cristiano Ronaldo ve Brezilyalı Kaka.

La Liga'nın güçlü takımlarından Real Madrid, Manchester United forması giyen Cristiano Ronaldo'yu uzun süredir renklerine bağlamak istiyor. İspanyol basınında aylardır yer alan Real Madrid'in Ronaldo'ya her an imza attıracağı şeklinde haberler artık sıradanlaşırken, İspanyol ekibinin Portekizli yıldız için 80 milyon euroyu gözden çıkardığı biliniyor.

Transfer konusunda her gün yeni iddialar ortaya atılırken, bilinen tek gerçek Manchester United'ın Ronaldo'yu ısrarla bırakmak istememesi. Öyle ki bu nedenle transfer iddialarına, FIFA Başkanı Sepp Blatter ve dünya futbolunun yaşayan efsanesi 'siyah inci' lakaplı Pele de yaptıkları açıklamalarla dahil olmuşlardı.

Transfer piyasasının bir başka önemli ismi de İtalyan ekibi AC Milan'ın Brezilyalı yıldızı Kaka. Dünyada yılın futbolcusu ödülüne de layık görülen Kaka için, İngiliz ekibi Chelsea'nin petrol milyarderi Rus sahibi Roman Abramovich'in 100 milyon euroyu gözden çıkardığı iddiaları İngiliz basını tarafından sürekli yazıp çiziliyor. Her ne kadar Chelseali yönetciler böyle bir transfer girişiminde bulundukları iddialarını yalanlasalar da Milanlı yöneticiler Kaka için 'inanılmaz' bir teklif aldıklarını her fırsatta dile getiriyorlar.

Ancak söz konusu iki isim de sadece tahminden ve söylentiden ibaret. Transferlerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceklerini zaman gösterecek. Ancak bir gerçek var ki, o da şu anda transfer tarihinin halen en pahalı isminin Zinedine Zidane olduğu.

Fransız ve dünya futbolunun efsane ismi Zinedine Zidane, 2001-2002 sezonunda İtalyan ekibinden Juventus'tan İspanyol Real Madrid'e transfer olduğunda yıldız futbolcu için ödenen para tam 73 milyon 500 bin euroydu. Bu futbol tarihinde bir futbolcu için ödenen en yüksek rakam olarak tarihe geçerken aradan geçen 7 yılda henüz bu rakamın üzerine çıkan olmadı.

Zidane'ın rekorunu takip eden isim ise Portekiz futbolunun efsanesi Luis Figo. Figo 60 milyon euroya FC Barcelona'dan transfer edilirken transferde yine Real Madrid'in imzası vardı.

İşte futbol tarihinin 'En pahalı 10 transfer' listesindeki futbolcular:
"1- Zinedine Zidane; 73 milyon 500 bin euro... (Fransız yıldız, 2001-02 sezonunda Juventus'tan Real Madrid'e geçerek dünya futbolunda bugüne kadar gerçekleşen en pahalı transfere imza atmıştı.)

2- Luis Figo; 60 milyon euro... (Portekizli yıldız, 2000-01 sezonunda FC Barcelona'dan Real Madrid'e transfer olmuştu. Figo, bu transfer nedeniyle uzun süre Katalan taraftarlardan tepki görmüştü.)

3- Hernan Crespo; 55 milyon euro... (Arjantinli yıldızın 2000-01 sezonunda FC Parma'dan Lazio'ya transfer olduğu ücret, listenin 3. sırasında yer aldı.)

4- Gianluigi Buffon; 54 milyon 100 bin euro... (İtalya Milli Takımı'nın da kalesini koruyan ve dünyanın en iyi file bekçilerinden biri olduğu kabul edilen Buffon, 2001-02 sezonunda FC Parma'dan Juventus'a transfer olmuştu.)

5- Gaizka Mendieta; 48 milyon euro... (İspanyol yıldız, Valencia'dan Lazio'ya 2001-02 sezonunda transfer olmuştu.)

6- Andriy Shevchenko; 46 milyon euro... (Son dönemin en pahalı transferlerinden birine imza atan Chelsea, 2006-07 sezonunda kadrosuna kattığı Ukraynalı yıldız için AC Milan Kulübü'ne 46 milyon euro bonservis bedeli ödemişti.)

7- Rio Ferdinand; 46 milyon euro... (Manchester United, İngiliz yıldızı 2002-03 sezonunda Leeds United'dan kadrosuna katmıştı.)

8- Christian Vieri; 45 milyon euro... (İtalyan golcü, 1999-2000 sezonunda Lazio'dan İnter'e transfer olmuştu.)

9- Ronaldo; 45 milyon euro... (Real Madrid, 2002-03 sezonunda transfer ettiği Brezilyalı yıldız için İnter'e 45 milyon euro bonservis ücreti ödemişti.)

10- Juan Sebastian Veron; 42 milyon 600 bin euro... (Arjantinli yıldız, 2001-02 sezonunda Lazio'dan Manchester United'a transfer olmuştu.)
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
wayy be paralara bak maşallah...:::::::)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt