arkadasa onereceginiz pc nin tasarimida onemli yalniz unutmayin.
isini en ucuz ve en iyisiyle hallederken ayni zananda cevredeki insanlarida donup donup baktirmali.
packardbell kullandim 3yil boyunca. rastgele alinmis bir makina. i7 ve 2gb gpu lu 3ds max de solidworksde autocadde rahatca calistirip. crysis tomb rider medal of vb. gibi bircok oyunuda oynamisimdir.
siz ne yapmak ustediginizi nasil gorunerek yapmak istiyorsaniz oncelikle belirleyiniz ki cevaplardanda tatmin olabilin. yine de arkadaslarin onerdigi modeller harika secimler.
Solidworks hem ağır hem de hafif bi program yani sadece modelleme yapacaksanız benim köşede duran arada nette gezdiğim intel Atom N470 işlemcili (1.83ghz çift çekirdek) intel Gma3500 grafik yongalı 2gb ddr2 667mhz rami bulunan minibook um da araba tasarladım
Ama ne render alabildim ne flow simulation çalıştırabildim ne de motion studyi kullanabildim.
Yani modelleme konusunda en ağır programlardan biri olan solid bile (gerçek 3 boyut olarak yani texture ve gölgelendirme dahil her şey sanki render dan çıkmış gibi duruyor)
Çalışabiliyor .
Oyunları hangi çözünürlükte açtığını bilmiyorum ve hangi ayarda oynadığını
Yani içinde i7 olması iyi görünmesi bi şeyi değiştirmiyor
Ben şunu diyorum; laptop alacaksanız 3 ihtimal var
Ya hızlı olur ve kalın hantal ve masaüstü gibi evden çıkarmak işkence olur
Ya yavaş olur tüy gibi olur
Ya da orta taşınabilirlik ve hızlı olur fiyatı da masaüstünden bile fazla olur
Yani 3000 tl alınabilecek en iyi bilgisayar masa üstüdür
3000tl bi laptop ancak 1200 falan tl lik bi masaüstü performans verebilir
Suan içinde gtx980m olan laptoplar sizce kaç bin tl lik bi masaüstü performansı veriyor biliyor musunuz?
3500Tl lik bi pc
Gtx980M = gtxo60
Gtx880M = gtx760
Gtx780M = gtx660ti