En Fazla Müsabaka Seyrinden Men Cezası Beşiktaş Taraftarına...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Nicolas_Anelka

Üye
    Konu Sahibi
En Fazla Müsabaka Seyrinden Men Cezası Beşiktaş Taraftarına...
Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü Çalışkan, 224 Beşiktaş, 64 Fenerbahçe, 37 Galatasaray, 3 Trabzon taraftarına para cezası, müsabaka seyrinden men gibi çeşitli cezalar uygulandığını söyledi.


İSTANBUL - Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, haftalık bilgilendirme toplantısında, 5149 sayılı spor müsabakalarında şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanunun yürürlüğe girmesinden bu yana müsabaka öncesi, esnası ve sonrasında meydana gelen olaylarla ilgili olarak, toplam 1.002 şahıs hakkında fanatik ve holigan davranışlarında bulundukları gerekçesiyle il ve ilçe spor güvenlik kurullarınca işlem yapıldığını söyledi

Çalışkan, 4 büyük kulüp taraftarlarından yasa çıkmasından bu yana 224 Beşiktaş, 64 Fenerbahçe, 37 Galatasaray, 3 Trabzon taraftarına para cezası, müsabaka seyrinden men gibi çeşitli cezalar uygulandığını bildirdi.

SPOR GÜVENLİĞİ BÜRO AMİRLİĞİ KURULDU
İsmail Çalışkan, Avrupa Konseyi tarafından çıkartılan, en az bir üye ülkeyi ilgilendiren uluslararası boyutlu maçlarda meydana gelecek şiddet eylemlerini ve asayiş ihlallerini önlemeye ve bunlarla mücadele etmeye yönelik uluslararası polisiye işbirliği hakkında, tavsiyeleri ve tedbirleri içeren el kitabına istinaden, 7 Ağustos 2003 tarihinde Spor Güvenliği Büro Amirliği’nin kurulduğunu anımsattı.

Çalışkan, söz konusu büro amirliğinin Türkiye genelindeki tüm spor branşlarıyla ilgili iller tarafından alınacak olan güvenlik tedbirleriyle ilgili olarak koordinasyon görevini yürüttüğünü bildirdi. Spor güvenliği büro amirliği ayrıca, 5149 Sayılı spor müsabakalarında şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanun ve bu kanunun uygulanmasına ilişkin yönetmelikteki amir hükümler çerçevesinde holigan ve fanatiklere verilen cezalarla ilgili bilgi bankası konumunda olduğunu da ifade eden Çalışkan “Türkiye-İsviçre müsabakasıyla ilgili İsviçre Ulusal Bilgi Merkezi’ndeki görevliler spor güvenliği büro amirliği personeli ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü personeliyle koordineli olarak, fanatik ve holiganların takibine yönelik olarak anılan müsabakada görev almışlardır. İsviçre Ulusal Futbol Bilgi Merkezi görevlileri, söz konusu müsabakayla ilgili olarak, teşkilatımıza bir yazı göndermişlerdir. Yazıda; ulusal bilgi merkezi ve İstanbul polisi ile yapılan işbirliği konusunda ülkemizde yapmış oldukları çalışmalardan memnuniyet duyduklarını belirterek, İçişleri Bakanlığı’na ve Türkiye Ulusal Bilgi Merkezine bir teşekkür mektubu yazacaklarını ifade
etmişlerdir” diye konuştu.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

scarface006
Cevap
0
Görüntüleme
330
scarface006
scarface006
Cevap
1
Görüntüleme
438
fk555897
scarface006
Cevap
0
Görüntüleme
338
scarface006


Üst Alt