Emisyon testi skandalının üç markada daha yaşandığı ortaya çıktı!

Sponsorlu Bağlantılar

0MG90

0MG90

Üye
    Konu Sahibi
Emisyon testi skandalının üç markada daha yaşandığı ortaya çıktı!
İsveç'te 4 silindirli 2 litre TDI motora sahip Volkswagen dışında emisyon testlerinde hile yapılmış Audi, Skoda, Seat marka 61 bin aracın olduğu ortaya çıktı.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Avrupa'nın en büyük tomobil üreticisi Volkswagen'in emisyon testlerinde hile yapıldığının ortaya çıkmasından sonra sveç'te aynı tip motora sahip farklı markalarda 61 bin araç olduğu açıklandı.

İsveç Ulaştırma Kurulu emisyon testlerinde hile yapıldığı öne sürülen 11 milyon araçtan 61 bin 686'sının İsveç'te olduğunu bildirdi.Yapılan açıklamada, 4 silindirli 2 litre TDI motora sahip Volkswagen'den başka Audi, Skoda, Seat marka otomobillerinde de bulunduğu belirtildi.

Konuyu değerlendiren Çevre ve İklim Bakanı Åsa Romson, daima çevreye daha az karbondioksit salan araçlar hayal ederken böyle bir skandalın ortaya çıkmasının kendisini hayal kırklığına uğrattığını söyledi. Yapılacak şeffaf soruşturma sonucunda herhangi bir şey tespit edilmesi durumunda ülkesinin ona göre hareket edeceğini söyleyen Romson, İsveç Ulaştırma Kurulu'ndan da konuyla ilgili rapor istediğini belirtti.

İsveç Volkswagen Şirketi Sözcüsü Marcus Thomas ise yaşanan olaylardan dolayı çok üzgün olduğunu ve konu hakkında Almanya Yönetim Kurulunun yaptığı açıklamadan başka diyecek hiç bir sözünün bulunmadığını bildirdi.
 

Ekli dosyalar



___kaptan___

___kaptan___

Üye
vay arkadaş neymiş bu emisyon hilesi :aha: Harbi yazık ediyorlar kendilerine açılan davalar sonucunda bu tür hileleri kullanan bütün firmalara yüklü bi miktar cezayı kitleyecekler ondan sonra bi daha yapsınlarda görelim :nono:

Haber için :tşk:
 
Türk-X

Türk-X

Üye
2-3 gün konuşulur,fabrikaları etkilemeyecek ama kulağa ağır gelen para cezaları verilir, sonra unutulur gider.Olan CEO lara olur :) Kimse dogayı kirletiyo diye arabasını değiştirmeyi düşünmez, Hele ki bizim gibi LPG cennetinde yaşayanlar :ehe
 
0MG90

0MG90

Üye
    Konu Sahibi
2-3 gün konuşulup geçilecek bir şey değil bu. Diğer ülkeler bizim ülke gibi değil vatandaşının arkasında duruyor, destek çıkıyor. Bu arabaların hepsinin toplatılması lazım, dünyayı mahvediyorlar.
 
zencibitc

zencibitc

Üye
bizim ülkede pek etkisi yok ta emisyonla vergi alan avrupa ülkeleri var :)
 
Marco Laren

Marco Laren

Üye
Wv cok iyi araba yapiyor hele son cikardigi passat of be ama hile yapmasa....
 
El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Emisyon konusunda en başarılı marka Fiat olmuştur senelerdir.
Ama yeni Skoda Superb'e hayran oldum başka araçlara gözüm bile çarpmıyor.Bir depo ile 1780 km yapabiliyormuş bu nedir ya İstanbul-Ankara arası 2 kez gidip 2 kez gelirsin hem de 200-250 lira arası bir fiyata.İnanılmaz.
 


Üst Alt