Elmalı Parfe

  • 13 Kasım 2010
  • 1975 Okunma
  • 0 Cevap

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Malzemeler

    3 Su Bardağı (rendelenmiş) Elma
    1 Çay Bardağı (75 gr.) Şeker
    3 Yemek Kaşığı (taze) Limon Suyu
    1 Yemek Kaşığı (tepeleme) Mısır Unu
    3 Yemek Kaşığı Su
    1 Çay Bardağı (iri kırılmış) Ceviz
    1 Adet Limon’un (ince rendelenmiş) Kabuğu
    1 Paket Sade Krem Şanti
    1 Su Bardağı (200 ml.) Süt
    8-10 Adet Kedi Dili Bisküvi


    Yapılışı

    Elmaların kabuklarını soyup, rendeleyin. Kararmasına izin vermeden, şeker, limon suyu, mısır unu ve su ile birlikte, orta ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar, karıştırarak pişirin.
    Karışımı bir kaseye koyun ve iyice soğuyuncaya kadar bekleyin.
    1 Su bardağı soğuk süt ile krem şantiyi hazırlayın.
    Krem şantinin içine, ceviz, limon kabuğu rendesi ve elmalı harcı koyun, iyice karıştırın.
    Kedi dili bisküvilerini süte batırarak ıslatın ve kalıbın tabanına bir sıra dizin.
    Üzerine şantili karışımın yarısını yayın.
    Bir sıra daha, yine süte batırarak ıslattığınız kedi dillerini dizin.
    Üzerine kalan şantili karışımı yayın.
    Üzerini örterek, 1 saat kadar buzdolabında bekletin, daha sonra derin dondurucuya kaldırın.
    En az bir gece dondurucuda beklettikten sonra, istediğiniz zaman servis yapın.


    < Resmi açmak için tıklayın >



    < Resmi açmak için tıklayın >
     


    Yazan: Cocana
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
Yüklüyor...
14/11/2018 - 21:30