Ekran Altı Parmak İzi Okuyucusu Kullanan Telefon Görüntülendi

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Ekran Altı Parmak İzi Okuyucusu Kullanan Telefon Görüntülendi
Geçtiğimiz günlerde Synaptics tarafından tanıtılan ekran altı parmak izi okuyucusunu kullanan ilk akıllı telefon bugün ortaya çıktı.




Bugün ortaya çıkan bilgilere göre Samsung Galaxy S9, ekrana gömülü parmak izi okuyucu özellikli ilk akıllı telefon olmayacak gibi görünüyor. Yakın tarihli bir raporda Synaptics firması bir akıllı telefon üreticisinin zaten ekrana gömülü parmak izi okuyucusu sensörünü test ettiğini söylemişti. Bugün ise ortaya çıkan görsele göre ekrana gömülü parmak izi okuyucusunu ilk kullanacak firma Samsung olmayacak.

https://www.maxicep.com/synaptics-ekrana-entegre-parmak-izi-tarayicisini-duyurdu
Synaptics, ekrana entegre parmak izi tarayıcısını duyurdu
Forbes analisti Patrick Moorhead Synaptics'in ilk ekrana gömülü parmak izi okuyucusuna sahip prototip akıllı telefonu yapan ilk firmanın Vivo olduğunu söyledi. Vivo markasının Çin'de aktif olarak satış yaptığı düşünülürse ne yazık ki telefon üretime geçtiği zaman ABD'deki veya diğer ülkelerdeki kullanıcılar cihazı satın alamayacak. Vivo marka cihazı kullanabilmeniz için Çin'den cihazı satın alıp ülkenize getirmeniz gerekecek.
Ekran Altı Parmak İzi Okuyucusu Kullanan Telefon Görüntülendi

Vivo, genellikle telefonlarını Çin veya Hindistan dışında satmaz, bu nedenle ekrana gömülü parmak izi sensörünü denemek için Vivo'nun satıldığı ülkelerden cihazdan bir tane almanız gerekecek. Bu tür yeni özellikler Vivo'nun denediği ilk özellik değil. Şirketin daha önce Qualcomm telefonlarından birinde benzer parmak izi teknolojisini test ettiği ortaya çıkmıştı.

Synaptics'in yeni sensörü sadece 0.7mm kalınlığa sahip. Parmak izi okuyucusu OLED ekranın altında parmak izlerini çok iyi bir şekilde tanıyabiliyor. Özellikle iPhone X'deki FaceID sistemi ile kıyaslandığında ekran altı parmak izi okuyucusu çok hızlı gibi görünüyor. Bu yeni sensör, parmak izi okuyucusunu çerçevesiz ekran sebebiyle cihazın arkasına taşımak zorunda kalan firmalar için oldukça iyi olacak.

Samsung, bu teknolojiyi yeni Galaxy S9 ve Galaxy Note 9 modellerinde kullanabilir. Teknolojinin pratik kullanımdaki performansını öğrenmek için beklemek zorundayız. Umuyoruz ki 2018 MWC fuarında firmalar ekrana gömülü parmak izi okuyucusuna sahip yeni akıllı telefonları duyurur.
 


Üst Alt