Eğitime hayırsever desteği şart

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Eğitime hayırsever desteği şart
MARDİN - Burcu Bilgin - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Birçok üniversite var, devlet bütçesiyle yapılacak olsa inanın ki bugünkü durumun çok gerisinde olurdu. Ama hayırseverlerin fakülte yapmaları, akademik kadroları desteklemeleriyle üniversitelerimiz çok güzel bir şekilde büyümekte'' dedi.
Gül, Mardin Artuklu Üniversitesi akademik yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada üniversitelerin birbiriyle dayanışma ve iş birliği içinde olması gerektiğini, ihtiyaç duyulan konularda birbirlerinden faydalanabileceklerini söyledi.
''Artık bu işler el yordamıyla olmayacak, bu işlerin hepsi bir bilimsel metodoloji içerisinde olacak'' diyen Cumhurbaşkanı Gül, bunun da üniversitelerde yapılmakta olduğunu belirtti.
Mardin Artuklu Üniversitesinin de gelişmesi için ne gerekiyorsa onun el birliği içinde yapılacağını dile getiren Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Tabii ki devlet üzerine düşenleri yapacaktır. Çünkü burası bir devlet üniversitesidir, bir vakıf üniversitesi değildir. Devlet üzerine düşenleri yaparken bazı şehirlerimizde gördüğüm çok güzel örneği burada da görüyorum, bu da ayrı bir mutluluk kaynağıdır. Nedir o? Üniversitesine şehir sahip çıkıyor. Buraya sahip çıkıyor. Üniversitenin bir an önce tamamlanması, üniversitenin daha güçlü ve köklü bir şekilde akademik hayatına devam edebilmesi için devletin bütçesinin yanında halk devreye giriyor. Hayırseverleri varsa onlar devreye giriyor.
Birçok üniversite var, devlet bütçesiyle yapılacak olsa inanın ki bugünkü durumunun çok gerisinde olurdu. Ama hayırsever vatandaşlarımızın kazançlarının bir bölümünü gönüllü olarak üniversitelere ayırmaları, fakülte binalarını yapmaları, akademik kadroları desteklemeleriyle bu üniversitelerimiz de çok güzel bir şekilde büyümektedir.''
Cumhurbaşkanı Gül, hayırseverlere yaptıkları hizmetlerden ve kazançlarının bir bölümünü böyle projelere aktarmalarından dolayı teşekkür etti.
Üniversitenin diğer ihtiyaçlarını bir taraftan devlet karşılarken Mardin halkının da diğer ihtiyaçlarını karşılayacağına inandığını dile getiren Gül, yeni akademik yılın öğrenciler ve akademik kadro için başarılarla dolu geçmesi dileğinde bulundu.



KISA SÜREDE UNESCO'NUN TARİHİ MİRASLARI İÇİNE GİRECEK
Mardin'in Mezopotamya'nın merkezlerinden biri olduğunu dile getiren Gül, ''Bu şehirde taş, dantel örülür gibi yontulmuştur ve bu özelliğiyle hafızalarda güzel yer etmiştir'' dedi. Mardin'de son yıllardaki yanlış yapılaşma ve şehirleşmenin, kötü mimarinin acı acı hissedildiği sırada herkesin tekrar Mardin'i keşfettiğini ve sahiplendiğini belirten Gül, bütün çirkinliklerin yavaş yavaş temizlenip kentin eski güzelliğiyle hafızalarda kalması yönünde çalışmalar yapılmaya başlandığını söyledi.
Mardin'i sahiplenme yönünde gördüğü çabalardan büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Gül, bu şuur ve çabayı çok değerli bulduğunu, takdir ve teşvik ettiğini belirtti. Gül, ''İnanıyorum ki bu şehir, kısa sürede UNESCO'nun tarihi mirasları içine girecektir. Ben de valilik ziyaretimde bu çalışmayı himayeme aldım. Bunu hızlandıracağız'' diye konuştu.
Daha sonra Mardin Artuklu Üniversitesi Zeynel Abidin Erdem İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesinin temeline ilk harç Cumhurbaşkanı Gül tarafından kürsüden harç makinesinin butonuna basılarak atıldı.

HAYRÜNNİSA GÜL'DEN ŞEHİT AİLESİNE ZİYARET
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, Mardin'de bir şehit ailesini ziyaret etti.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte Mardin'de bulunan Hayrünnisa Gül, Tunceli'de vatani görevini yaparken terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan Komando Er Halit Toparlı'nın anne ve babası Müzeyyen ve Veysi Toparlı'yı evlerinde ziyaret etti.
Hayrünnisa Gül, ziyarette, şehidin anne ve babasıyla bir süre sohbet etti.

HAYIRSEVERLERE PLAKET VERDİ
Gül, Mardin'de eğitime destek veren, aralarında sanatçı Gülben Ergen'in de bulunduğu iş adamları ve özel teşebbüs sahiplerinden oluşan hayırseverlere plaket verdi.
Cumhurbaşkanı Gül, hayırseverlere plaket sunumu için düzenlenen yemekli toplantıya eşi Hayrünnisa Gül ile katıldı.
Hayırseverlere eğitime verdikleri destek dolayısıyla ayrı ayrı teşekkür eden Gül, yemeğin ardından plaketleri verdi.
Abdullah Gül, Mardin'in Nusaybin ilçesi Duruca köyüne ''Çocuklar Gülsün'' adlı programı çerçevesinde okul yaptıran Gülben Ergen'e de plaket verdi.
Plaketini alan Ergen, Osman Bakırcı adlı hayırsevere plaketi verilirken mikrofondan, ''Osman Bakırcı Bey de bizim için bir anaokulu yaptıracak'' dedi.
Bunun üzerine Bakırcı da, ''2 anaokulu yaptıracağım. Biri Gülben Ergen, biri de Sayın Cumhurbaşkanımız için'' diye konuştu.
Plaket sunumunun ardından Cumhurbaşkanı Gül, hayırseverlerle fotoğraf çektirdi.
Toplantı sırasında Gülben Ergen, Hayrünnisa Gül'ün yanına giderek, bir süre sohbet etti.
Cumhurbaşkanı Gül, plaket sunumunun ardından yaptığı konuşmada, Mardin'de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

AA
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

HeiLmasTer®
Cevap
0
Görüntüleme
369
HeiLmasTer®
Tuba.Erva
Cevap
2
Görüntüleme
373
Tuba.Erva
Tuba.Erva
Cevap
0
Görüntüleme
415
Tuba.Erva
Cevap
3
Görüntüleme
1K
kol@j


Üst Alt