Efsane Muhammet Ali eriyor..

Sponsorlu Bağlantılar

abuvice

abuvice

Üye
    Konu Sahibi
Efsane Muhammet Ali eriyor..


Efsane sona geldi

Boksun yaşa-yan efsanesi Muhammed Ali 'nin kızı Laila, parkinsonu ilerleyen babasının 'kaçınılmaz son'a yaklaştığını söyledi

Tüm zamanların en başarılı sporcuları arasında yer alan ve "Yüzyılın Sporcusu" seçilen Muhammed Ali, hep "En büyük benim" dediği boks kariyerinde 61 maçın 56'sını kazandı, 37'sinde rakiplerini nakavt etti. Ali, toplam beş kez yenildi ve bunlardan sadece birinde (Larry Holmes 1980) nakavt oldu. Üç kez ağır sıklet şampiyonluğuna ulaşan Ali, unvanını 19 maçta korumayı başardı. Müslümanlığı seçmeden önce Cassius Clay adıyla 1960 Roma Olimpiyatı'nda altın kazanan Ali, ülkesine dönüşünde memleketi Louisville'de siyah olduğu için bir restorana alınmayınca, madalyasını Ohio nehrine attı. Olimpiyat meşalesini ateşlediği 1996 Atlanta'da yeni yaptırılan madalyasına kavuştu. 1965'te ilk ağır sıklet şampiyonluğunu kazandığı maçtan sonra müslüman olduğunu açıklaması büyük yankı uyandırdı. Ali, askerliğe gitmeyi reddettiği için kariyerine ara vermek zorunda kaldı. Özellikle George Foreman ve Joe Frazier'a karşı yaptığı maçlar boks tarihine geçti. 20 yıllık kariyerine 1980'de nokta koydu. 1982'de parkinson hastalığına yakalandı. 2000'de BM Barış Elçisi oldu. Dört kez evlenen Ali'nin 7'si kız 9 çocuğu var.


Başkan Bush'tan madalya

Muhammed Ali'ye, ABD'nin en büyük sivil nişanı olan "Başkanlık Özgürlük Madalyası" verilecek. Ünlü boksör, 9 Kasım'da Beyaz Saray'da yapılacak törene katılabildiği taktirde diğer 11 kişiyle birlikte ödülünü, Başkan George Bush'un elinden alacak. Ali'nın eşi Lonnie Ali de boksörün doğum yeri Louisville'de 75 milyon dolara mal olan, hatıra eşyalardan oluşan müzenin yer aldığı ve dünya barışına adadığı "Muhammed Ali Merkezi"nin 21 Kasım'da açılacağını açıkladı.

abuvice & milliyet
 


cllgr

cllgr

Üye
gercekden üzücü,onun gibi büyük boksöre insan yakıştıramıyor ama,her şeyin bir sonu var.allah yardımcısı olsun,acil şifalar versin cok büyük boksördü.
 
ibonline

ibonline

Üye
hıhı gercektende üzücü
 
..::Riddick::..

..::Riddick::..

Üye
Laila Ali efsaneyi devam ettirir inşallah ..
 
ChaLLenGeR

ChaLLenGeR

Üye
Herşeyin bir sonu Olduğu gibi bununda sonu qeLdi demek Siyah Beyaz ayrımı yapıyorlarya o çok koymuştur adama ya ALLAH'tan MüsLüman Kardeşimize Acil şifalar diliyorum
 
abuvice

abuvice

Üye
    Konu Sahibi
Alla allla ya Haberci benim tıpicleri düzenlemiş.. bakıyorum bakıyorum değişen hiç bişey yok... :wacko:
 
mcramco

mcramco

Üye
bende çok üzüldüm.ona allah'tan şifa diliyorum.ancak yanlış bir bilgi vardır ki muhammet ali lary holmes tarafından nakavt edilmedi.bu maçını antrönürün geri çekilme kararı ile kaybetti.muhammet ali sadece 1 bokcu tarafından yere düşürülmüştür(Joe Fraizer).ama maçın 15. raoundu olmasına rağmen yere düşer düşmez ayağı kalkmıştır.
 

Benzer Konular

Eren Değerli
Cevap
1
Görüntüleme
308
cihanyurdakul
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
503
Haydar
India
Cevap
0
Görüntüleme
978
India
Kingmortall
Cevap
4
Görüntüleme
2K
esokmen
DiaBLoS
Cevap
16
Görüntüleme
793


Üst Alt