Efes, 12. şampiyonluğuna ulaştı

Sponsorlu Bağlantılar

Gokhan43

Gokhan43

Üye
    Konu Sahibi
Efes, 12. şampiyonluğuna ulaştı
Türkiye Basketbol Ligi (TBL) play-off finalinin 4. maçında Beşiktaş'ı 78-68 yenen Efes Pilsen, seride durumu 4-1'e getirerek, 12. şampiyonluğuna ulaştı.

Efes Pilsen, oldukça çekişmeli başlayan karşılaşmada Ermal, Domercant ve Kaya ile Beşiktaş ise Erkan ve Bekir ile sayılar bulurken, her iki taraf da oyunda üstünlük sağlayamadı. Lacivert-beyazlılar, Kaya'nın son dakikada bulduğu basketlerle Beşiktaş önünde ilk periyodu 16-14 önde geçti.

İkinci çeyreğe Maher ve Bekir'in sayılarıyla hızlı başlayan ve 12. dakikada 22-19 üstünlük yakalayan Beşiktaş, Domercant ile Kaya'yı durdurmakta başarılı olamayınca, Efes Pilsen devreyi bir sayı farkla da olsa 37-36 üstün kapadı.

İkinci yarıda maça ağırlığını daha fazla koyan Efes Pilsen, Domercant ve özellikle pota altında üst üste kaydettiği basketlerle takımının sayı yükünü üstlenen Kaya'nın etkili performansıyla, son çeyreğe 8 sayılık farkla 57-49 önde girdi.

Son periyotta Haluk ve Ellis'in dış atışlardan bulduğu sayılarla farkı kapatmaya çalışan Beşiktaş karşısında Mustafa, Domercant ve Kaya ile etkili oyununu sürdüren Efes Pilsen, karşılaşmayı 10 sayı farkla 78-68 kazanarak, 12. şampiyonluğuna ulaştı.

Üçüncü periyotta El Amin'in ters bir şekilde düşerek dizinden sakatlanması ve son çeyreğin ortalarına kadar yeniden oyuna dahil olamaması da Beşiktaş'ın performansında önemli bir düşüşe neden oldu.

ABD'li oyuncu 4. periyotta kısa bir süre sahada kaldıktan sonra ağrılarının artması üzerine tekrar kenara alınmak zorunda kalındı.

Haluk ise bitime 1.5 dakika kala ayağını burkarak sakatlanırken, maçı tamamlayamayan bir diğer oyuncu oldu.

Maçın son periyodunda Beşiktaş tribünlerinden sahaya atılan bir pet şişe sonrası salonda uyarı anonsu yapıldı.

Mola arasında dansçı kızların Efes Pilsen bayrağıyla yaptıkları şov esnasında da yine siyah-beyazlı tribünlerden atılan çok sayıda pet şişe, sahanın zeminini doldurdu.

Karşılaşmanın bitimine 1.5 dakika kala atılan şişelerden dolayı sahanın ıslanması üzerine, temizleme çalışmaları için oyun bir süre durduruldu ve uyarı anonsu yinelendi.

Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Aytuğ Ekti, Rüştü Nuran, Erşan Kartal
Efes Pilsen: Solomon 8, Mustafa 6, Domercant 19, Nikolic, Ermal 9, Ender 5, Kaya 27, Prkacin 4,
Beşiktaş: El Amin 11, Erkan 11, Haluk 11, Nedim 3, Ellis 6, Bekir 11, Maher 8, Eren 2, Tolga 2, Murat 3, Umutcan
1. periyot: 16-14
Devre: 37-36 (Efes Pilsen lehine)
3. periyot: 57-49
 


van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Hayırlı olsun...
 
Gokhan43

Gokhan43

Üye
    Konu Sahibi
Şampiyonlukları BJK ve FB'nin de görmesi dileğiyle.. :oke:



GS demiyorum çünkü.. :huhu:
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Önce tam bi ligte kalsınlar.. :)
 


Üst Alt