Duvara karşı....

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Duvara karşı....
Duvara karşı

2006 Almanya yolundaki rakiplerimizle sahada ve masada mücadele ediyoruz. Ukrayna-Gürcistan-Kazakistan üçlüsü önümüze duvar örüyor.


İddia 1:
Kamplaşma fikstür çekiminde başladı
2006 Almanya elemelerinde 2'nci gruptaki ülkeler arasındaki kamplaşma daha fikstür çekimleri aşamasında başladı. 6 Aralık 2003'te Frankfurt'ta yapılan kura çekiminin hemen ardından Ukrayna; Gürcistan ve Kazakistan'ı da yanına çekerek Türkiye'nin fikstürüne etki etmeye çalıştı. Türkiye; Yunanistan ve Danimarka maçlarını önce deplasmanda oynamak istiyordu. Üst düzey bir federasyon yetkilimiz, gergin geçen toplantıda Ukrayna Federasyon Başkanı Sirkus tarafından 2 kez üstü kapalı tehdit edildi. Gürcistan ve Kazakistan da bu toplantı sırasında Ukrayna'nın yanında tavır aldı. Ancak Arnavutluk bizim yanımızda saf tutup, Yunanistan da değişen dengelerle beraber Türkiye tarafına geçince istediğimizi alabildik.

İddia 2:
'Kazakistan'ı sadece biz yeneriz'
İlk toplantıda başlayan kamplaşma daha sonra da devam etti. Ukrayna'nın teknik direktörü Oleg Blochin, Kazakistan'ı deplasmanda devirdikleri maçtan sonra "Kazakları burada sadece biz yenerdik. Bunu da başardık" açıklamasını yaptı. Blochin, "Bu sözlerle ne demek istedi?" kuşkuları üzerine, açıklamasını hava ve iklim şartlarının zorluğuna bağladı. Türkiye'nin karşısındaki kampın diğer üyesi Gürcistan ise Trabzon'daki maçta çok mücadeleci bir futbol sergileyerek 1 puan kopardı. Aynı Gürcistan, Ukrayna'dan 2 yedi. Yine aynı federasyon yetkilimiz, Yunanistan'a yenilen Gürcistan'ın bize karşı varını yoğunu ortaya koyacağını ifade etti.

İddia 3:
Almanya bizi ve Yunanistan'ı istiyor
Bu gibi kamplaşmalarla daha önceki dönemlerde de karşılaşan ancak hepsinden galip ayrılmayı başaran Türkiye de FIFA ve UEFA nezdindeki ağırlığını kullanıyor. Arnavutluk maçına daha önce de maçlarımızı yöneten (Tüm medya tarafından 'Uğurlu Hakem' olarak adlandırılmıştı) Avusturyalı Konrad Plautz'un verilmesi de bunun bir göstergesi. Zaten 2006 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak olan Almanya da organizasyonun başındaki FIFA da finallerde Türkiye ve Yunanistan'ın olmasını istiyor. Taraftar yoğunluğu nedeniyle, finallerin izlenme payının artması için Türkiye ve Yunanistan'ın potansiyeli yüksek görülüyor. FIFA bu anlamda da 'kulis gücünü' kullanan Türkiye'nin "Bize karşı 3'lü bir kamp var" iddialarını da hassasiyetle araştırıyor.

İddia 4:
Ukrayna, Almanya'ya gidemez
Türkiye Futbol Federasyonu Yetkilisi, FIFA'nın 'Derin Kulislerinde' konuşulan bir iddiayı daha gündeme getirerek, Ukrayna'nın Dünya Kupası'na katılmasının zor olacağını, çünkü mafya-futbol ilişkisi çok üst boyutta olan bu ülkenin Dünya Kupası finallerinde istenmediğini belirtiyor. Yine aynı yetkili, Ersun Yanal'ın son günlerde sürekli söylediği "Göreceksiniz. Ukrayna da puan kaybedecek. Artık sıra onlara geldi" şeklindeki açıklamalarını da bu bilgiye bağlı olarak yaptığını ifade ediyor. Yanal'ın açıklamalarının neredeyse aynısını Yıldıray Baştürk de yaptı. Ancak Türkiye'nin bu kamplaşmaya karşı önlem alma çabası ne kadar doğruysa da kalan 6 maçını kazanması gerekliliği de bir o kadar gerçek. Sonuçta bütün bu iddiaların nedenlerini ve bundan sonra olacakları maçtan sonra detaylarıyla ortaya koyacağız.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt