Dünyanın En Değerli Şirketi Açıklandı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Dünyanın En Değerli Şirketi Açıklandı
Teknoloji şirketleri, dünyanın en değerli şirketleri listesinde zirveyi bırakmıyor. Yayınlanan yeni bir araştırmaya göre “En değerli 100 dünya şirketi” içinde ilk üç sırayı çok tanıdık isimler aldı.
Teknoloji şirketleri, dünyanın en değerli şirketleri listesinde üst sıraları bırakmıyor. iPod, iPhone ve iPad ile her seferinde endüstriyi adeta peşinden koşturan Apple'ın marka değeri WPP tarafından sunulan ve Millward Brown Optimor tarafından yedincisi hazırlanan çalışmaya göre yüzde 19 artışla 182,9 milyar dolara çıktı. Kurumsal teknoloji alanına adını adeta kazıyan "Büyük Mavi" IBM'in değeri yüzde 15 büyüme göstererek 115,9 milyar dolara çıkarken artık bir arama motorundan çok daha fazlasını ifade eden (ancak sırasını IBM'e kaptıran) Google'ın değeri ise 107,8 milyar dolara ulaştı.

Finansal verilerle tüketici marka varlığı ölçümlerini birleştiren araştırmada Türkiye'den sıralamaya giren bir marka (teknoloji ilgili olsun-olmasın) yer almadı. Zira araştırmaya göre en değerli 25 Türk markası listesinin başındaki markanın değeri dünya liginin epey gerisinde kalarak 2,4 milyar dolar olarak hesaplandı.
Araştırmada tırmanışta olan şirketlere bakıldığında kullanıcıların hayatlarından çıkarmak istemediği veya kesintiye gitmeyi düşünmediği mobil alanın etkili olduğu görülüyor.
Halka arzının öncesinde yüzde 74 değer artışı yakalayarak 33,2 milyar dolar marka değeriyle listenin en hızlı değer artışı yapan markası unvanını kazanan Facebook, 35'inci sıradan 19'uncu sıraya çıkmayı başardı. Apple ile sıkı bir rekabet içerisinde olan Samsung ise değerini 14,2 milyar dolara yükseltti.
 
Ekşi Erik

Ekşi Erik

Üye
Hiç şaşırmadım. :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt