Dünyanın belgeseli İstanbul'da

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Dünyanın belgeseli İstanbul'da
13. Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali, 29 Ekim'de başlıyor. Festivalde 24 ülkeden, 68 belgesel izleyicilerle buluşacak.

İstanbul Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali, 29 Ekim'de başlıyor. Bu yıl 13'üncüsü düzenlenen festivalde, 20'si Türkiye'den, diğerleri ABD, Almanya, İran, Arjantin, Hindistan, Çin, İrlanda ve Fransa başta olmak üzere 24 ayrı ülkeden toplam 68 belgeselin gösterimi ücretsiz olarak gerçekleşecek.

Belgesel Sinemacılar Birliği tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği, Beyoğlu Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen festivale Türkiye ve yurtdışından birçok yönetmen katılacak.

4 Kasım'da sona erecek festival nedeniyle Beyoğlu'ndaki Tünel Meydanı festival alanına çevrilecek. Belgesellerin gösterimleri Avrupa yakasında Muammer Karaca Tiyatrosu, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi ve Goethe Enstitüsü'nde, Anadolu yakasında ise Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapılacak.

Festivalde bu yıl 'Sinema Laboratuarı' adlı yeni bir bölüm de yer alacak. Ersan Ocak'ın kurguladığı laboratuarda, genel olarak sinema, özelde ise belgesel sinema alanında dünyada yapılan yenilikler tartışılacak.

İLK GÖSTERİMLER
Festivalde bu yıl filmler, 'İş ve Emek', 'Zor Zamanlara Dair', 'Modern Zamanlar', 'İnsana Dair', 'Evden Uzakta', 'Sanat ve Tutku' ile 'Çevre' başlıkları altında toplandı.

13. İstanbul Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali programına alınan Türkiye belgesellerinin önemli bir bölümü, yabancı filmlerin ise tümü son iki yılda gerçekleştirilen ve Türkiye'de ilk kez gösterilecek yapımlardan oluşuyor.

Festivale katılan yönetmenler, film gösterimlerinin ardından izleyicilerle hikâyelerini de paylaşacak.
 
  • Beğen
Tepkiler: kol@j
kol@j

kol@j

Üye
daha iyi bir yer bulunmazdı zaten...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt