Dünya'nın yarısı 3 gün karanlıkta kalacak

Sponsorlu Bağlantılar

Türk-X

Türk-X

Üye
    Konu Sahibi
Dünya'nın yarısı 3 gün karanlıkta kalacak
ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) önümüzdeki aralık ayında Dünya'nın yarısının 3 gün karanlığa gömüleceğini açıkladı.
ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) önümüzdeki aralık ayında Dünya'nın yarısının 3 gün karanlığa gömüleceğiniaçıkladı. NASA yetkilileri yaşanacak bir Güneş fırtınasınedeniyle, 21, 22 ve 23 Aralık tarihlerinde Dünya'nın bir bölümünün Güneş yüzü görmeyeceğini bildirdi. Haberi medyayla paylaşan NASA'nın Başkanı Charles Bolden, Dünya kamuoyuna olağanüstü olay karşısında sakinliğini korumasına yönelik çağrıda bulundu. Bolden, uzay olayının son 50 yılın en büyük Güneş fırtınası olacağı için Dünya'daki karanlığın bu kadar uzun süreceğini belirtti.
 


Alo_Azrail

Alo_Azrail

Üye
Eee o zaman o bölgede ciddi bir felaket olması lazım 3 gün ısı gelmeyecek sıcaklık sıfırın altına iner valla
 
  • Beğen
Tepkiler: Serhan
@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye
3 gün az değil. Dediğin gibi ani sıcaklık düşüşü ile bir tarafının geçici buzul çağına sebep olması ve bunun sonucunda bitki örtüsünün yok olması demek olabilir. Denizlerin yüzeyinin buz tutması ve erimesi sonucunda su baskınlarına sebep olabilir. Açıkcası ben böyle bir habere inanmam. Allah'ın yarattıklarına böyle işkence göstereceğini sanmam bunun yerine kıyamet gelse kafidir. Sonuçta en iyisini yüce Allah bilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR, Murat Alper, B.A.R.O.N ve 1 kişi daha
teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Hadi bakalım.
 
çaminci

çaminci

Üye
turkiyeye falan gelsede okul tatil olsa
 
jojo_va

jojo_va

Üye
Türkiye de kalacakmı karanlık
 
Murat Alper

Murat Alper

Moderator
21,22 ve 23 aralıkta 3 gün dünyanın yarısı karanlık olmazsa o zaman yandılar vallahi incicilerin eline iyi malzeme konusu olurlar :ehe
 
Emrgncy

Emrgncy

Üye
Bu olayın olabilmesi iki teori ile mümkün.

1.nci teori (mantıksız teori)

21 Aralıkta başlayan fırtına o kadar güçlü olacak ki, dünyanın kendi etrafında dönmesini engelleyecek. Bununla birlikte dünyanın güneşe bakan yüzü 3 gün boyunca gündüz olacak, diğer yüzü de gece.
Tabi gündüz kısmı fırın, gece kısmı buzdolabı :D

Bu teori kendi kendini çürütür. Çünkü dünya dönekliği bırakınca gün mefhumu ortadan kalkar, üç gün sürmesi beklenen fırtına, gün mefhumunun olmaması nedeniyle sonsuza kadar sürer....

2.nci teori (mesai saati)

Bu teoriye göre, fırtına üç gün boyunca bir bölgenin yerel saatiyle sabah 7 de başlayıp akşam 7 de son bulur.
Böylece o saat içerisinde dünyanın güneşe bakan yüzü gece gibi olur..

Bu teori de, fırtınanın çalışma süresi 8 saati geçtiği ve fırtınaya mesai parası ödenmesi gerektiği için fazla pahalıya patlar. Olasılığı düşük bir teoridir :ehe

Bana göre eğer fırtına güneşin görünmesini engelleyecekse, bu dünyanın bir kısmını değil, tümünü kapsar...
 
zombaka

zombaka

Üye
Bişey olmaz
 
Alo_Azrail

Alo_Azrail

Üye
Dünyanın durması imkansız hemde ne imkansız evde puding karıştırırken aniden tersi yönde çevirince ne oluyor dünyada öyle olur bu. olsa olsa üstte yazıldığı gibi gündüz bulut kapatır akşam zaten karanlık yada bu radyoaktif ışınlar ozon çevresinde tepkime verebilir böylece yine kararabilir (sonuncu benim tahminim tepkime vermesi bi yana hangi renk olacağı bile belli değil :))
 
Türk-X

Türk-X

Üye
    Konu Sahibi
NASA Başkanı Charles Bolden son 50 yılın en büyük güneş fırtınası nedeniyle 21, 22 ve 23 Aralık'ta 3 gün dünyanın bir kısmının kararacağını söylemişti. İngiltere'deki ünlü sigorta şirketi Lloyd's ve Atmosfer ve Çevre Araştırma Merkezi tarafından yapılan bir araştırma da böylesi bir güneş fırtınasının maliyetinin 2 trilyon dolar olabileceğini ortaya koydu.

Hadi bakalım :)
 
OttomanEmpire06

OttomanEmpire06

Üye
bunlar mayası bozuk mayalılar mı yoksa gene aralıga dayatıyolar olayları gene :D
 
badmus

badmus

Üye
Yine bi 21 Aralık olayı :D pek sanmıyorum.
 
SHS

SHS

Üye
Sığınaklara :kac:
 


Üst Alt