Dopinge ömür boyu ceza

Sponsorlu Bağlantılar

Baskentliia

Baskentliia

Üye
    Konu Sahibi
Dopinge ömür boyu ceza

Amerikan Beyzbol Ligi (MLB) yönetimi, doping yaptığı tespit edilen New York Yankeesli Alex Rodriguez'e 211 maç ceza verdi, ayrıca 12 oyuncuya da 50'şer maç men cezası kesildi.MLB'nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, yaşlanmayı geciktirme üzerine biyolojik çalışmalar yürüten bir klinik ile performans arttırıcı madde sağlanan oyuncular arasında bağ olduğuna kanaat getirilen soruşturma sonucunda, 13 oyuncuya ceza verildi.
2007 yılının aralık ayında New York Yankees ile 275 milyon dolar karşılığında yaptığı 10 yıllık anlaşmayla beyzbol tarihinin rekoruna imza atan Alex Rodriguez, 211 maç men cezası aldı. Nisan ayının ilk pazar gününde başlayan ve ekim ayının ilk pazarında sona eren MLB normal sezonunda, 162 maç oynanıyor.
Kararı temyize götüreceğini açıklayan Rodriguez, bu süre zarfında oynamaya devam edebilecek. Rodriguez'in, 2014 sezonunun sonuna kadar ücret almaksızın sahadan uzak kalmasını öngören ceza, üst mahkeme tarafından da onandığı takdirde ömür boyu menden sonra en uzun süreli ceza olarak tarihe geçecek.
Kararın ardından konuşan 38 yaşındaki oyuncu, yalnızca bir insan olduğunu belirterek, "Kalça ve dizimden ikişer kez ameliyat oldum. Hayatım için mücadele ediyorum. Kendimi savunmak zorundayım. Eğer ben yapmazsam, kimse beni savunmaz" ifadelerini kullandı.
Rodriguez dışında 50'şer maç men ceza verilen 12 beyzbolcu ise şöyle:
Nelson Cruz (Texas Rangers), Everth Cabrera (San Diego Padres), Jhonny Peralta (Detroit Tigers), Antonio Bastardo (Philadelphia Phillies), Jordany Valdespin (New York Mets), Francisco Cervelli (New York Yankees), Jesus Montero (Seattle Mariners), Cesar Puello (New York Mets), Fautino De Los Santos (San Diego Padres), Sergio Escalona (Houston Astros) ve Fernando Martinez (New York Yankees).
 
BelaMonte

BelaMonte

Üye
bu doping oyun hilesi gibi bir şey bence :D tabi yasak olur :D

Bu Mesaj Mobil Sürümden Gönderildi
 

Benzer Konular



Üst Alt