Dizel teknolojisi gelişiyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Quattro

Quattro

Üye
    Konu Sahibi
Dizel teknolojisi gelişiyor
Modern dizel motorlara Türkiye’de olduğu gibi Avrupa’da da talep her geçen gün artıyor. Bosch dizel motor teknolojilerinin gelişimine etki eden firmalar arasında. Firmanın yeni buluşlarıysa bu alanda devrim yaratacak cinsten…
Firma yakın zaman içerisinde Avrupa’da 2010 yılında kabul edilecek olan Euro5 normuna uygun teknolojisini tanıtacak. Bu yeni teknolojide en önemli görev kuşkusuz turbo sitemine düşüyor. 2003 yılında tanıtılan üçüncü nesil common-rail sisteminde enjeksiyon basıncı 1.6 bardı. Dördüncü nesildeyse bu basınç 2.0 bara yükseltmiş.
Ayrıca dördüncü nesil common-rail motorlarda ilk kez ‘Hidrolik olarak yükseltilmiş dizel Enjektör’ teknolojisinden faydalanacak. Bu teknoloji sayesinde ilerleyen zamanlarda enjektör basıncı 2.5 bara kadar artırılabilecek.
Tüm bu yeni teknolojilerin uyumlu olması içinse 2006 yılında prömiyeri yapılacak olan EDC17 isimli yeni işletim sistemi kullanılacak. Bu sistem silindirleri besleyen enjektörlerin parametrelerini takip ederek, ihtiyaç duyulan basıncı ayarlıyor.
Euro5 normunun en büyük adımı olan otomobillerdeki azot oksit çıkışınıysa yeni geliştirilen katalitik konvertörler gerçekleştirecek.
 


keano

Üye
evet gelisti diesel teknoljisi..seat baslatti sag olsun..1.9 dizel ibiza cupra R yaptilar..seatlarin super dizelleri cidden cok guzel. bide arada bir VW golf GT-TDI'ya binmek nasip oluyo, cidden inanilmaz hizli..yuksek devirlerde tabi her diesel gibi birazcik yanitsiz kaliyo gaz pedali. ama alt devirler kusursuz..ahh ahh..para yokki 1.3gibim ozurlu motoruyla geziyoz :'(
 

abcde

Üye
maalesef ülkemizde dizel yakıt olması gereken kalitede değil buda dizel araçların normal sürelerinden daha çabuk yıpranmasına ve çoğu zamanda maliyeti yüksek arızalar çıkarmasına sebep olmakta.
 
abuvice

abuvice

Üye
Bu ülkede olmaz bu yav. Dizeller avrupa standardında değil...
 

RockFord Fosgate

Üye
ewet ama turkıyede de gelısen yakıt teknolojısı ve kalıtelı yakıtların gelmesıyle uygun hale gelmeye basladı!!!
 

cyberxman

Üye
Dizelle uğraşmak boşa olacak gibi, japonlar elektrikli araçlarını çoktan dünyaya tanıttılar baksanıza, hemde başbakanlarıyla. Yakında bir elektrikli araba alana, aibo isimli elektronik köpeği de hediye ederlerse şaşırmam, hatta bakarsın bir kaç ta robot verirler ev işlerine yardımcı olacak
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt