Dizel motora sahip en hızlı küçük

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Gokhan43

Gokhan43

Üye
    Konu Sahibi
Dizel motora sahip en hızlı küçük
Mitsubishi’nin ilk kez 1978 yılında yollara çıkan B segmentindeki temsilcisi Colt, 2003 yılında yenilerek küçük MPV sınıfında yer almaya başladı. Biz de Otoyaşam olarak bu hafta Colt’un Türkiye’ye yeni gelen 1.5 litrelik dizel motorlu versiyonunu test ettik.

Colt’un 95 beygir güç üreten ve 100 kilometreye 9.9 saniyede çıkan bu yeni versiyonu Türkiye’de 31 milyar liradan (31 bin YTL) başlayan fiyatlarla satılıyor.

MITSUBISHI’nin Avrupa’daki tesislerinde (Mitsubishi Design Europe) geliştirilen Colt dikkat çekici bir tasarıma sahip. Sınıfındaki otomobillerle benzer çizgilere sahip olan A sütunu düz bir çizgiyle tamponlara kadar inmesi aracın farklılığını ortaya çıkarıyor.

Yandan bakıldığında yüksek yapıya sahip olan aracın arka kısmıysa tamamen özgün bir tasarıma sahip. Tavandan tampona kadar uzanan stop grubu dikkat çekiyor. Colt, 3870 milimetre uzunluğa ve 1695 milimetrelik genişliğe sahip. Dışarıdan araca bakıldığında her ne kadar küçük bir otomobil gibi görünse de yüksek yapısı sayesinde içeride büyük bir yaşam alanı bulunuyor. Aracın içerisinde birçok küçük eşya gözü bulunuyor. Ayrıca torpido gözünde 1.5 litrelik bir şişenin sığabileceği soğutmalı bir bölüm de mevcut.

BAGAJ 315 LİTREYE ÇIKIYOR

Colt’un arka koltukları ise çok değişken bir yapıya sahip. Arka koltuklar yatırıldığı zaman sınıf standartlarının üzerinde bir alan elde edilebiliyor. Yeterli kullanım alanının bulunduğu ön bölümde, yüksek oturma pozisyonu sayesinde Colt’un yan ve geri görüşü çok başarılı. Ayrıca yüksek oturma pozisyonu sayesinde yola daha hakim bir yapıya sahip. Otomobil 220 litrelik bagaj hacmi sunuyor. Arka koltuklar 15 santim ileri-geri kaydırılarak bagaj kapasitesi artırılabiliyor. Koltukların öne kaydırıldığı taktirde bu hacim 315 litreye kadar çıkabiliyor. Hacim daha da artırılmak istenirse arka koltuklar tamamen yerinden çıkarılabiliyor. Tüm versiyonlarda standart olan elektrik destekli direksiyon sistemi sayesinde direksiyon manevraları daha zevkli hale geliyor.

Smart ForFour ile aynı platformu paylaşan Colt’un DI-D versiyonunda DaimlerChrysler ve Mitsubishi ortaklığıyla geliştirilen common-rail teknolojili yeni bir dizel motor bulunuyor. 1.5 litre hacmindeki üç silindirli motor 4000 d/d’de 95 beygir güç üretirken, 1800 d/d’de ise 210 Nm tork üretiyor. Turbo’nun geç devreye girmesinden dolayı alt devrilerde hantal kalan birçok dizel motorun aksine, bu motor düşük devrilerden itibaren gücünü sergilemeyi başarıyor. Colt DI-D 0’dan 100 km/s hıza 9.9 saniyede ulaşıyor. Bu hızıyla sınıfındaki en hızlı dizel motora sahip araç özelliğini taşıyor. Colt bu motor ile 100 km’de ortalama 4.6 litre motorin tüketiyor. Araç 47 litrelik deposuyla 1020 kilometre yol kat ediyor.

Otomatik versiyonu da bulunuyor

Colt DI-D sadece Inform donanım seviyesinde sunuluyor. Araçta arka sis farları, elektrikli ön camlar, 5 adet bardaklık, yükseklik ayarlı direksiyon simidi, radyo-CD çalar, 4 hoparlör, torpido gözü soğutuculu otomatik klima, gecikmeli sönen iç aydınlatma, kapı açık uyarısı, sürcü ve yolcu koltuk ısıtması, esnek arka koltuklar, yükseklik ayarlı bagaj rafı, bagaj lambası, bagajda 4 adet kanca, ABS, EBD, önde ve arkada 3 noktalı aktif gergili emniyet kemerleri, sürücü ve yolcu hava yastıkları, ISOFIX çocuk koltuğu ön hazırlığı, arka kapılarda çocuk kilidi, uzaktan kumandalı merkezi kilit, immobilizer ve 3’üncü stop lambası standart olarak sunuluyor. Colt DI-D Inform 31 bin YTL, Allshift isimli elektro-hidrolik şanzımana sahip versiyon ise 33 bin YTL’den satışa sunuluyor.
 


the_patriot

Üye
hiç sevmedim bu arabayı yaw ,
 
ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Tasarım çok gıcık :eksi:
 

the_patriot

Üye
aslında genel olarak mitsubishi leri severim ama colt bana ters kaçıyor
 

slayer

Üye
keano duymasın söylediklerinizi :lol2:
 
Gokhan43

Gokhan43

Üye
    Konu Sahibi
:ehe:
 

ardaca

Üye
Originally posted by blslayer@Aug 23 2005, 02:04 PM
keano duymasın söylediklerinizi :lol2:
[post=142064]Quoted post[/post]​
yok ya bu kasayı keano da beğenmiyo! eski kasa hakkaten güzel ama
 
DeLmIrA

DeLmIrA

Üye
tipi bi garip yaf :(
 

AntiTuk

Üye
yok yaa bu olmamış yazık bu arabaya verilen 31000ytlye :eksi:
 
..::Riddick::..

..::Riddick::..

Üye
ben seviyorum vallaaa
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt