'Diyar'a dokunan yanacak'

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
TwiNKie...

TwiNKie...

Üye
    Konu Sahibi
'Diyar'a dokunan yanacak'
Olaylı Bursa-Diyarbakır maçının ardından federasyon son noktayı koydu. Başkan Özgener, “Bu kulübümüzün terör örgütü ile anılmasına izin vermeyiz” dedi.

Futbol gündemini meşgul eden Bursa-Diyarbakır maçı sonrası tribünlerde açılan pankartlar ve atılan sloganlar sonrası gerilen ortama kulüp başkanları ile Federasyon Başkanı Mahmut Özgener, son noktayı koydu. Üçlünün federasyonun İstinye’deki binasında yaptığı toplantıda taraflar biraraya gelip, geleceğe yönelik olumlu mesajlar verdi. Daha önce ligden çekileceği yönünde açıklamalar yapan Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer, Bursaspor yöneticilerinin kendilerine nazik davrandığını ve çalışma sahalarını açtıklarını belirtirken, “Ancak maç esnasında atılan siyasi sloganlar bizleri çok üzdü. Diyarbakırspor; Türkiye’nin, Güneydoğu halkının ve TFF üyesi bir takımdır. Sporun kardeşliği pekiştiren olgusu, siyasi provakasyonlara alet edilmemelidir. Siyasi bir örgüte bağlı değiliz” dedi.

Başkanlar el sıkıştı
Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, maç öncesi Diyarbakırspor ile büyük bir dayanışma içinde olduklarını, ancak kendilerin dışında olayların geliştiğini kaydedip, “Ben bundan önceki yönetimimde Diyarbakır doğumlu üyelere de yer vermiştim. Bursaspor Kulübü olarak siyasi olayların içinde hiç bir zaman olmadık. Misafirlerimizi Şeref Tribünü’nde ağırladık. Kısaca Şeref Tribünü’nde Diyarbakırspor’a hiçbir sataşma olmadı. Ancak tribünlerden atılan provokatif sloganlar maçı gerdi. Bursaspor’un bu işte hiçbir dahli yoktur. Böyle kritik dönemlerde sağduyulu olmak, spora siyaseti bulaştırmamak gerekir” diye konuştu.

‘Bunlara izin vermeyiz’
Toplantıya ev sahipliği yapan Federasyon Başkanı Mahmut Özgener ise çok net konuştu: “Son haftalarda küfür eğilimi arttı. Futbol kardeşlik, fair-play gibi değerlerden uzaklaştığı takdirde; küfür, şiddet, siyaset gibi olgular futbolun yerini doldurur. UEFA olsun, FİFA olsun bu tür olayları en ağır şekilde cezalandırmaktadır. Fair-play ödüllü bir federasyon olarak biz de bu futbol birliklerinin kararlarının arkasındayız. Diyarbakırspor’un bir terör örgütü ile anılmasına izin vermeyiz. Bunun için gereken önlemleri almaya kararlıyız.”
 
  • Beğen
Tepkiler: Dogus Pertez


Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Maçta yapılanları bir yandan kınıyorum ama bir yandan da kınamaya için el vermiyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt