Diş çürüğünün neden olduğu hastalıklar

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Diş çürüğünün neden olduğu hastalıklar
Diş çürüğü hangi hastalıklara sebep olur

Pek çok kimsenin en çok korktuğu şeylerin başında diş sorunları ve buna bağlı olarak dişçiye gitmek zorunda kalma gelir. Kimisi iğneden korktuğu için dişçiye gitmek istemez, kimisi dişini çektirmekten korkutuğu için. Fakat diş sağlığı ihmale edilmemesi gereken bir sorundur. Bilhassa diş çürükleri vücutta bazı rahatsızlıklara yol açabilmektedir. Bu rahatsızlıkların başında ise kalp rahatsızlığı gelmektedir. Ayrıca kas sisteminde ve bağışıklık sisteminde zayıflık meydana gelebilmektedir.

Uzmanlar diş çürüklerinin kalp krizine kadar varabilecek çeşitli rahatsızlıklara neden olabileceğini söylüyorlar. Kalp krizinin yanı sıra, zatürre hastalığı da düş çürüklerinin neden olabileceği hastalıklar arasında.

Bunların yanı sıra, şeker hastalarında kan şekeri değerlerinde bozukluklar meydana gelebilir. Ayrıca hamile kadınların da erken doğumlarına sebep olabileceği söylenmektedir.

Diş çürüğü haricinde diş gıcırdaması da çeşitli problemlere yol açabiliyor. Örneğin stresten kaynaklanan gıcırdamalar, ense, sırt ve baş ağrılarına neden olabiliyor. O yüzden stresten uzak durmanın gerekliliğine dikkat çekiliyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt