Dev patlama interneti vurdu !

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
d€rVish

d€rVish

Üye
Dev patlama interneti vurdu !
Patlamadan etkilenen uydular yüzünden internette büyük sorunlar oluştu. Türkiye’den başka ülkelerdeki bazı sitelere giriş yapılamadı, kullanıcılar saç baş yoldu.
Güneş’te geçtiğimiz günlerde meydana gelen patlama sonrası ortaya çıkan büyük enerji dünyayı etkisi altına almaya başladı. Patlamanın ardından dünyaya ulaşan ışınlar, internet ileşimini sekteye uğrattı. Dün Türkiye’deki internet kullanıcıları Türkiye merkezli sitelere rahatlıkla girebilirken başka ülkelerdeki birçok internet sitesine giremedi. İnternet tarayıcıları bazı siteler için “site bulunamadı” uyarısı verirken, daha önce kolaylıkla girilen sitelere girmek uzun dakikalar sürdü. İnternetten bilgi indirmede de büyük sorunlar oluştu. İndirilen dosyalar yarıda kaldı.
Kullanıcılar çıldırdı
İnternet kullanıcıları sosyal forumlarda sorunun kaynağını ve çözümünü ararken, internet servis sağlayıcılarından resmi bir açıklama yapılmaması kullanıcıları kızdırdı. Telefonlarla internet sağlayıcılarını arayan kullanıcılar karşılarında bilgi alabilecek bir yetkili bulamazken, kendi bölgelerinde internet sorunu olduğunu bildiren bant kayıtları ile karşılaştı. Yaşanan sorunlar dün akşam saatlerinde azaldı.
Uyduları etkiledi
Konuyla ilgili VATAN’a açıklama yapan Türkiye’nin ilk hackerı Tamer Şahin, sorunun güneş patlaması nedeniyle kaynaklanıyor olabileceğini belirterek, “Güneş patlamasının etkileri görülüyor. Şu sıra uydular ile ilgili bir takım sıkıntılar var. Güneş patlamalarından dolayı elektromanyetik dalgalanmalar oluyor. Bu dalgalanmalar internetin normal çalışmasını etkiliyor. Bazı uyduların da ömrünü kısaltıyor. Bu sorun okyanus arası fiber kablolardan da kaynaklanabilirdi ancak öyle olduğu zamanlarda internet sağlayıcıları tarafından açıklanıyor” şeklinde konuştu.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt