Denizli’de asansör faciası!

Sponsorlu Bağlantılar

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
    Konu Sahibi
Denizli’de asansör faciası!
’de bir işhanının asansör bakımını yapan şirkette çalışan 17 yaşındaki bir genç, asansör kabini ile işhanının tavanı arasında sıkışarak hayatını kaybetti.

Olay, sabah saatlerinde Gazi Bulvarı üzerine bulunan Bozkurt İşhanı’nda meydana geldi. Asansör bakımı yapan bir şirkette çalışan 17 yaşındaki lise öğrencisi , asansör kabininin üzerine çıkarak asansörü tamir etmeye başladı. Bu sırada akımındaki bir kaçak meydana geldi. Bunun üzerine çalışan asansör işhanının tavanına doğru hareket etti.

Asansör kabinin üzerinde bulunan 17 yaşındaki Faruk Dumlupınar, hem elektrik akımına kapıldı hem de asansör kabini ile tavan arasında sıkışarak hayatını kaybetti.Olayı gören diğer çalışanlar, genci olduğu yerden alarak merdivenlere koyarken, 17 yaşındaki gencin öldüğü anlaşıldı. Bunun üzerine olay yerine gelen ekipleri olayın meydana geldiği bölgeyi güvenlik şeridi içine aldı.

Olay yeri inceleme ekipleri, Faruk Dumlupınar ile çalışanların bilgisine başvururken, savcının da yaptığı işlemlerin ardından 17 yaşındaki gencin cesedi otopsi yapılmak üzere Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı.Olayın ardından asansör kazasının meydana geldiği işhanına gelen Makine Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Bolat Ferhat Arıkan, olayın çok üzücü olduğunu söyledi. Kendilerinin asansör konusunda sürekli uyarılarda bulunduğunu belirten Arıkan, "Olay sıkışmayla beraber elektrik çarpması da olduğunu düşünüyoruz. Asansör 30 yıllık. Yıllık periyodik bakımı yapılmamış. Vatandaşlarımızı hep uyarıyoruz. Bizim yaptığımız denetimlerde asansörlerin yüzde 90’ı kırmızı etiket aldı. Bunların kusurlarını gidermek gerekir. Talihsiz aylık bakımı yapılırken meydana gelmiş. Apartman yöneticileri masraf var diye kaçınmasın bakımdan. İnşallah bundan sonra böyle kazalar görmeyiz. ’de ehliyetsiz araç kullanılmıyor ama asansörü herkes kullanıyor" dedi.
 


Üst Alt