Deniz Taksi, İstanbul sularında

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
jewel_ma21

jewel_ma21

Üye
    Konu Sahibi
Deniz Taksi, İstanbul sularında


Teknoloji Holding şirketlerinden T-Design tarafından geliştirilen Deniz Taksi, 30 Mart'da yapılan bir toplantı ile tanıtıldı. OPET'in akaryakıt tedarikçisi olduğu Deniz Taksi, 3 Nisan tarihine kadar da, Haliç'deki Rahmi M. Koç Sanayi Müzesi'nde sergilendi.

İstanbul gibi kıyısı olan her kent için, 'çağdaş', 'konforlu', 'hızlı', 'esnek' ve 'düşük maliyetli' bir ulaşım aracı olarak duyurulan Deniz Taksi'nin ilk örneği, 30 Mart'ta yapılan bir toplantı ile basın mensuplarına tanıtıldı. Opet'in yakıt tedarik ortağı olduğu Deniz Taksi, Haliç kıyısındaki Rahmi M. Koç Sanayi Müzesi'nde de 3 Nisan'a kadar sergilendi. Teknoloji Holding şirketlerinden T-Design tarafından, Yeni Nesil Deniz Aracı olarak geliştirilen Deniz Taksi, ilk olarak Ocak'ta Almanya'da düzenlenen 'Boot 2005' fuarında dünyaya tanıtılmıştı. Deniz Taksi'nin, kıyısı olan her yerde kullanılmak üzere tasarlandığını belirten T-Design Genel Müdürü Kerem Güvenç, bu fuarda, Rusya, Danimarka, İtalya, Almanya, Dubai ve Hırvatistan gibi pek çok ülkeden Deniz Taksi'ye ciddi talepler geldiğini söylüyor. "İstanbul gibi metropollerin, çağdaş ulaşım sistemlerine ihtiyacı var. İstanbul'da hayata geçirilecek Deniz Taksi projesiyle, bugün kendi araçlarıyla yolda olan 10-15 bin kişilik bir kitle taşınacak; böylelikle kara trafiğinin önemli ölçüde rahatlayacağını öngörüyoruz" sözlerini ileten Güvenç, İstanbul'daki uygulamanın Belediye'nin planlamasında olduğunu, kendilerinin İstanbul ya da başka illerdeki çalışmalar için altyapı yatırımlarını tamamladıklarını belirtti. Deniz Taksi'nin 'Akaryakıt Tedarik Ortağı' OPET Genel Müdür Yardımcısı Aydın Güneş ise OPET'in güçlü altyapısı, gerçekçi vizyonu ve ülkeye olan inancıyla son on yılın en hızlı ve tutarlı büyüyen petrol şirketi haline geldiğini vurgulayarak, "Müşteri odaklı çalışmalarımıza 2005 yılında da tüm gücümüzle devam edeceğiz. Her zaman ilklere ve yeniliklere imza atan OPET, bugün İstanbul'un en büyük sorunu olan trafik konusuna, alternatif bir çözüm olarak sunulan Deniz Taksi projesine de "Akaryakıt Tedarik Ortağı" olarak destek vermektedir" dedi.
Türkiye'de ilk kez Teknoloji Holding şirketlerinden T-Desing tarafından geliştirilen Deniz Taksi Yönetim ve Yönlendirme Sistemi, özel olarak geliştirilmiş bir deniz aracı, yine özel olarak tasarlanmış, (yanaşma, yolcu binişi ve kalkışı kolaylaştırıp, güvenli hale getirilen) iskele sistemi, ileri teknolojiyi kullanan bir iletişim altyapısı, çağrı alma ve yönlendirme merkezi ile gelişkin bir ödeme sistemini içeriyor. Deniz Taksi'yle ilgili teknolojik danışmanlığın yanı sıra, araç üretimi, sistem planlaması gibi çalışmalar, T-Design tarafından yapılıyor. Taksi ve VİP aracı olarak kullanılmasının yanı sıra, ambulans, polis, arama-kurtarma, feribot ve sahil güvenlik gibi birimler tarafından da kullanılabilecek bir sistem.

Uygulamada, tüm Deniz Taksi'ler tek bir merkezden yönlendiriliyor. İletişim teknolojisinin olanaklarından yararlanan sistemde taksi isteyen yolcu, cep telefonundan kısa mesajla çağrıda bulunuyor. Merkezdeki kişi, uydu sistemi ile takip ettiği taksilerden en uygun olanını, yolcuya en yakın iskeleye yönlendirip, hangi saatte, hangi iskelede, hangi plakalı taksinin onu kaçta alacağını ve ne kadarlık bir ücret ödeyeceği hakkında bilgi veren bir mesajı yolcuya gönderiyor. Yolcu bildirilen ücreti, değişik ödeme araçlarını kullanarak -cep telefonu, kredi kartı vb.- ödeyebiliyor. İstanbul için düşünülen uygulamada, kara taksileriyle entegre bir paket hizmeti de planlanıyor. Bu durumda, taksi isteyen yolcuya, en yakın iskeleye kadar kara taksisi gönderme hizmeti de verilecek.
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Peki hangi semtler veya ilçeler arasında çalışacak?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
3K
İhtiyar007
Cevap
2
Görüntüleme
533
İhtiyar007


Üst Alt