Dengua Ateşi

Sponsorlu Bağlantılar

Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Dengua Ateşi
Dengua ateşi, bir çeşit sivrisinek türünün sebep olduğu rahatsızlıklardandır. Rahatsızlık için kampsamlı bir tedavi yöntemi gerekdiği söylenemez. Buna karşın ağır vakalarda bazı hastaların hastaneye yatırılmaları gereken durumlardan olabilir.

Hafif vakalarda belirtiler yüksek ateş, vücutta kızarıklık, baş ağrısı, eklem ve kas ağrıları, mide bulantısı ve kusma olarak ortaya çıkar. Ağır vakalarda kan ve lenf damarlarında ciddi hasarlar oluşabilir. Ayrıca kan pıhtılaşmasına yardımcı olan kan hücrelerinde düşme gözlemlenir ve ağız ve burunda kanama gözlemlenebilir.

Dengua ateşi, Aedes aegypti tür sivrisinek nedeni ile oluşur. Sivrisinek kişiyi ısırınca virüs kişinin kanına girer ve daha sonra vücutta yayılmaya başlar. Kişi virüsü birden fazla kişiye bulaştırabilir.

Hafif vakalarda tedavi için bol bol su içilmesi ve bazı arı kesicilerin alınması gerekebilir. Bazı ağır vakalar için hastanın hastanede destek bakımına yatırılması gerekebilir. Rahatsızlığın ortaya çıkmasını önlemek için aşı geliştirilmiştir.
 


hikmet366

hikmet366

Üye
teşekkürler. Haydar.
 
  • Beğen
Tepkiler: Byhaydar
_YldZEneS_

_YldZEneS_

Üye
:tşk:

- - - Eklendi - - -

:tşk:
 
  • Beğen
Tepkiler: Byhaydar
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
rica ederim dostlarım
 


Üst Alt