Dejavu [Daha Önceden Görmek]

Sponsorlu Bağlantılar

Eren Değerli

Eren Değerli

Moderator
    Konu Sahibi
Dejavu [Daha Önceden Görmek]
Déjà vu (daha önceden görmek) yaşanılan bir olayı daha önceden yaşamışlık veya görülen bir yeri daha önceden görmüş olma duygusu ve anı daha önceden yaşamışlık hâlidir.



NEDENLERİ

Beynin, yorgunluk hissi veya başka nedenlerden dolayı bir görüntü, ses, vb. herhangi bir girdiyi, giriş anı sırasında algılayamamasından kaynaklanabilir. Beyin bu girdiyi algıladığında kişi bu olayı daha önce yaşadığı hissine kapılabilir.

Ayrıca, beynin sağ lobu ile sol lobunun milisaniyeden daha küçük bir zaman farkı ile çalışmasından da kaynaklanabilir. Bir taraf diğer taraftan önce algıladığı için, geç algılayan taraf bu olayın daha önce yaşanmış olduğu yanılsamasına kapılır. Bu durum sinir aksonlarındaki küçük bir sapmadan kaynaklanır. Yoğun miktarda alkol alımının ertesi sabahı (akşamdan kalma iken) gerçekleşme ihtimali yüksektir.

Araştırmalara göre insanların %50'den fazlası hayatlarında en az bir kere déjà vu durumunu yaşamıştır. İnsanların çoğu bir süre sonra, en son ne zaman déjà vu yaşadığını unutur.

Ancak bazı kişilerde bu olaylar onlara çok sıra dışı olduğundan dolayı yaşadıkları déjà vu'leri unutmayabilirler.
 
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Rüyalarla Alakalı Bişey.Kur-an Bunu Söylüyor Diye Bilim Adamları Kabul Etmiyor.Adamın Diğer Konuşmalarınıda İzle Anlarsın.
"Rüyalar Geleceğin Habercisidir" "İnsan Birçok Kez Rüya Görür Fakat Çoğunu Unutur" İşte Gördüğümüz Bu Rüyaları O Anı Yaşadığımızda Ben Bu Anı Yaşamıştım Diyoruz
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
 

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
509
Cevap
5
Görüntüleme
986
DarkredBlue61
halukgta
Cevap
0
Görüntüleme
393
halukgta
RomeusTR
Cevap
0
Görüntüleme
498
RomeusTR


Üst Alt