Deivid: Seve seve Türk olurum

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dreamnoble

dreamnoble

Üye
    Konu Sahibi
Deivid: Seve seve Türk olurum
Yeni sezon hazırlıklarına şanssız bir şekilde başlayan, önce sol ayak bileği kırılan, ardından da annesini kaybeden Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Deivid De Souza, kısa dönemde çok fazla zorlukla karşılaştığını ama bunları en kısa sürede aşacağını söyledi.


Deivid, FB TV'ye yaptığı açıklamada, kampın ilk gününde sol ayak bileğinin kırılması ile ilgili olarak, “İlk kez böyle bir şey başıma geliyor. İlk kez değneklerle yürümek zorunda kalıyorum, bu da beni zorluyor. Ama bunların hepsinin üstesinden gelip herkesin bildiği Deivid haline geleceğimi düşünüyorum. Futbol kariyerim boyunca hiç böyle ciddi bir sakatlık yaşamamıştım ama olacağı varmış. Tüm geçirdiğim bu acıları da geride bırakarak yoluma devam etmek istiyorum” diye konuştu.
"AYAĞIM KIRILDIĞINDA HERŞEY BİRDEN GÖZÜMÜN ÖNÜNDEN GEÇTİ"
İlk antrenmanda ayak bileğinin kırılmasını şanssızlık olarak değerlendiren Deivid, şunları söyledi:
“Düştüğümde ayağımın kırıldığı anda ayağımı o şekilde görünce her şey birden gözümün önünden geçti. Ailem, çocuklarım, kariyerim. Çünkü futbolcu hayatını ayağıyla kazanır. Ayağının zarar görmesi büyük acı verir, ben de bu acıyı yaşadım. Bu benim için büyük bir dram anıydı. İlk önce tibya kemiğimin kırıldığını sandım. Eğer o kırılsaydı çok daha uzun süre, 6 aydan fazla bir süre hiçbir şey yapamayacaktım. Ama daha sonra yaptığımız testlerden sonra fibula kemiğimin kırıldığı ortaya çıktı. Bu da 3 ay gibi bir süre tedavilerim eşliğinde geçecek. Sonrasında da aktiviteye başlayabileceğim. Bu benim için kötünün içindeki iyiydi. Şu anda yapmam gereken bu zorlukların üstesinden gelmek. Çok büyük acılar yaşıyorsunuz. Futbol çünkü bizim hayatımız. Fakat gerçeklerle de yüzleşmek zorundayız. Şu anda iyileşmek zorundayım. Hedeflerime yeniden konsantre olabileyim. Her futbolcunun hedefleri vardır. Benim hedeflerim biraz geriye atılacak ama pes etmedim geriden başlıyorum bu sezon ama yine de hedeflerimi yakalayacağım.”

“KIRILAN KISMI YERİNE KOYDUM”

Takım arkadaşlarının kendisine destek olduğunu belirten Brezilyalı futbolcu, şöyle devam etti:

“Ayağımın kırıldığını gördüğüm anda kırılan kısmı elimle yerine koydum. Çok büyük acı çekiyordum. Etrafımdaki sesleri duyabiliyordum. Herkes 'Geçecek, merak etme, kafana takma' diyordu. İnsanların bana güç vermek istediklerini hissediyordum. Takım arkadaşlarım da çok büyük destek oldular ve bana hep güç veren şeyler söylediler. Hastaneden kampa geldiğimde herkes odama gelip bana destek olmak istedi. Burak, üç gündür tanımama rağmen geldi, birbirimizle dil olarak anlaşamamamıza rağmen benimle konuşmaya, bana güç vermeye çalıştı. Açıkçası zor anlar geçiren bir insan için acısını unutturan olaylar. Bunların üstesinden gelebilirim, zor bir durum ama üstesinden geleceğime inanıyorum.”

“BENİM İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR ACI”

Deivid, iyileşme sürecinin hemen başında annesini kaybetmesiyle ilgili olarak da şöyle konuştu:

“Benim için çok büyük bir acı. Bu kadar kısa sürede hiç bu kadar acıyı bir arada yaşamamıştım. Bu acıyı yaşamak özellikle yaşayanların anlayabileceği bir şey. Ayağım kırıldığında çok üzüldüm, çok acı çektim. Üzerine bu haberi alınca çok büyük bir acı oldu. Annemi bir daha göremeyecek olmam benim içimi acıtıyor. Karşılaşmam ve üstesinden gelmem gereken büyük bir acı bu. Ayağım 3 ay sonra iyileşecek. Ben sahalara döneceğim, futbolumu oynayabileceğim ama annemi bir daha hiçbir zaman göremeyeceğim. Bu ne ilacın iyileştirebileceği ne de tedavisi olan bir şey. Yüreğimin büyük bir kısmı delindi ve tekrardan bunu onarabilecek bir ilaç ya da tedavi yok. Annemin gitmesinden sonra bana kalan onun bana öğrettikleri, bana mesaj olarak bıraktıkları. Çünkü ben 2 aylıkken babamı kaybettim. Annem benim için hem anne hem de babaydı. Bu yaşa kadar da özellikle benim futbolcu olmam konusunda çok büyük desteği var. Benim zorluklara karşı hep güçlü olmamı söyledi. Bunun için bana bir sürü yöntem öğretti. Benim burada olmamın en büyük nedenlerinden biri annemdi ama artık o yok. Bir anneyi kaybetmeyi ancak yaşayanlar bilirler. Bu çok büyük bir acı.”

“TÜRK HALKINA TEŞEKKÜR ETMEK İSTİYORUM”

Yüzleşmek zorunda olduğu şeylerden bir tanesinin annesiz bir şekilde hayatına devam etmesi gerektiği olduğunu ifade eden Brezilyalı futbolcu, şöyle devam etti:

“Acı çekiyorum ama bunları da aşacağız. Bir ailem ve çocuklarım var. Bakmakla yükümlü olduğum kişiler var. Annemin acısı hep içimde olacak ve gittiğim her yere götüreceğim. Bu dönemde özellikle başkanımıza teşekkür ediyorum. İlk haberi aldığından itibaren beni aradı, desteğini gösterdi. Hiçbir zaman kendimi yalnız hissetmedim. Bana bir mektup yolladı. Benim bu kulübün evladı olduğumu ve hiçbir şekilde desteğimizi esirgemeyeceğini söyledi. Onun haricinde ve takımlarındaki futbolcular ve camiadan kişiler de aradı. Onlara da teşekkür etmek istiyorum, desteklerini sundular. taraftarı her zamanki gibi desteklediklerini ve vefalı olduklarını bir kez daha gösterdiler. Daha doğrusu Türk halkına teşekkür etmek istiyorum. Acımı paylaştıklarını bana gösterdiler. Ne kadar vefakar olduklarını bir kez daha gördüm. Bu da beni duygulandırdı. Yalnız kaldığım zaman beni duygulandıran olaylardan oldu bu vefakarlık. Bu kadar kısa dönemde çok fazla zorlukla karşılaştım ama bunları en kısa sürede aşacağım.”

“SEVE SEVE TÜRK OLABİLİRİM”

Brezilyalı futbolcu, “Türk olmayı düşünür müsün?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

“Ben burada olmaktan inanılmaz bir şekilde mutluyum. Bana böyle bir teklif gelirse neden olmasın. Seve seve Türk olabilirim. Biraz daha ileriye gitmek gerekirse eğer Türk Milli Takımı uygun görürse beni oynatmak isterse bu benim için büyük bir onur ve mutluluk olur. Seve seve bana uygun görülürse ben de Türk Milli Takımı'nda forma giymek isterim. Marco Aurelio'nun şu andaki adıyla Mehmet Aurelio'nun elde ettiği başarıları elde etmek isterim. Eğer böyle bir şansım olursa, Türk Milli Takım teknik direktörü, takım adına yararlı olup oynayabileceğimi düşünürse seve seve Türkiye formasını giyerim. Bu benim için büyük bir gurur ve mutluluk. Ben kendimi buralı hissediyorum. Biliyorum çok fazla bürokratik işlemi var. Ancak ben yine de istenirse olabileceğini düşünüyorum. Türk olmaktan, Türk Milli Takım forması giymekten gurur duyarım.”

YENİ SEZON BEKLENTİLERİ

Deivid De Souza son olarak, yeni sezondan beklentilerini ise şöyle anlattı:

“Kişisel hedefim sakatlığımı iyileştirip tekrar idmanlara başlayıp, takım arkadaşlarımla birlikte sahada ter dökebilmek. Takım olarak hedeflerimiz de katıldığımız tüm turnuvalardan başarıyla ayrılmak. Türkiye Ligi bizim için vazgeçilmez bir hedef. Bunu kazanmak zorundayız. Geçen yıl kaybettiğimiz şampiyonluğu bu yıl kazanmak istiyorum. Türkiye Kupasını ise uzun yıllardır alamıyoruz ama katıldığımız her kupada şampiyonluğu hedefliyoruz ve bu kupayı da almak kısmet olacak umarım. Onun dışında Şampiyonlar Ligi bizim için çok önemli. Bu noktada neler yapabileceğimizin sinyallerini verdik. Kendimize biraz daha güvenirsek biraz daha çalışırsak o noktalara geldiğimizde doğru hamleleri yapabilirsek başarılı oluruz. Daha ileriye de gidebilirdik. Kendimize daha çok güvenmemiz gerekiyor. Tüm kulvarlarda başarılı olmayı hedefliyoruz.”
 


DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
sende ol deivid :) kaliteli bir oyuncu...Faydası fazlasıyla olur...Fenerbahce de kontenjan acılır..ama sadece fenerbahce gozuyle de bakmamak lazım...Valla bu konularda birşey diyemem fazla..:)

Haber için teşekkürler.
 
Salihyet

Salihyet

Üye
eğer türk olursa , 2010 da yolumuz açık olur ;) onda türk yüreği görüyorum :) koçum benim..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt