Daum Mu Gerets Mi?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
B@TuH@N

B@TuH@N

Üye
    Konu Sahibi
Daum Mu Gerets Mi?
<span style="color:#FF0000">Daum mu Gerets mi?</span>



<span style="color:#FF0000">Hakan Yaşar: Daum analizi</span>
Daum için genel bir kanı vardır: "Derbileri sevmez". Beşiktaş dönemini dahil edersek bu kanı doğru. İstatistikler de bunu gösteriyor. Ortalama 3 derbide bir galibiyeti var. Yani Daum derbilerde öyle iyi maçlar çıkartmaz. 7 sezondur ligimizde; ben Daum&#39;u taraftarlar ya da basının derbideki en önemli koz olarak gösterdiğini hatırlamıyorum. Ancak... &#39;Daum mu, Gerets mi?&#39; diye sorarsanız durum biraz farklı. iki hoca bu sezon 3 kez karşılaştı. Durum 2-1 Daum lehine. Daum&#39;un tek yenilgisi de turu getiren 2-3&#39;lük skor. Ali Sami Yen&#39;deki lig maçında Daum, Alex&#39;in yokluğunda Anelka-Nobre forvetiyle önde bastı ve rakibine hiç oynama şansı vermedi. Kupada Saraçoğlu&#39;nda 8 kişiyle defans yapti. Hatta kimilerine göre korkak bir futbol oynattı. Rövanşta Anelka yoktu, aut ve serbest atıştan gelen 2 golle turladı. Aslında derbiler satranç oyunu gibidir. Hocaların hamleleri büyük önem taşır. Daum, geçen sezon Hagi&#39;ye karşı hep zorlandı. Ama Gerets, Daum&#39;a ters gelmiyor. Çünkü Gerets çılgınca oynuyor ve defans yaptırmayı fazla beceremiyor. Bu da Daum&#39;un işini kolaylaştırıyor.

<span style="color:#FF0000">Dörtlü karabasan</span>
Ama Kadıköy&#39;de kazanmak zonanda olan F.Bahçe. Gerets değil. Daum&#39;u endişelendirecek tek konu da bu. Bu noktada Daum, kazanmak için 4 forvet (Anelka-Alex, Nobre, Tuncay) oynatırsa hata yapar. Çünkü ilk yanda olduğu gibi Daum orta sahayı ele geçirmek zorunda. Bunun için de 4-4-1-1 en ideal taktik. Yani Anelka-Nobre ikilisinden birisi dışarda kalmalı.

Sezonun genelinde taktik olarak Gerets ağır basıyor olabilir. Ama Daum&#39;un zor maçları lehine çeviren bir dehası her zaman var. Ayrıca Gerets derbilerde iyi değil. Ligde Fener&#39;e evinde yenildi, Beşiktaş derbisini Tigana&#39;nın hataları sayesinde 3-2 kazandı. Taktik deyince Daum&#39;un iki sistemi var (diğeri 4-3-1-2) ama Gerets&#39;in son 6 lig maçındaki kurgusu 4-3-1-2. Forvet arkasında İliç düzgün koşularla çok iyi iş yapıyor. Daum, formu yükselen İliç&#39;i Aurelio ile durdurmak zorunda.

<span style="color:#FF0000">Daum daha yarışmacı</span>
Aslında G.Saray&#39;ın iki yıldızı, Hasan ve Hakan Şükür. Hasan sağ çizgide oynarsa Ümit ve Tuncay çok zorlanıyor. İçeri girerse etkisiz kalıyor çünkü F.Bahçe&#39;nin ortası daha güçlü. Bu nedenle Daum, solu kapamak zorunda. Hakan&#39;a gelince. İlk yanda Önder, Kral&#39;ı sahadan silmişti. Kupada ise Servet, Hakan&#39;a bir sürü pozisyon ikram etti. önder stoper oynamalı.

Sonuç olarak Daum, G.Saray&#39;la oynadığı 5 lig maçının 1&#39;ini kaybetti, 3&#39;ünü kazandı. Onda da Hagi&#39;ye yenildi. Ve Daum, Gerets&#39;e göre skora gitmesini bilen, daha yarışmacı bir teknik direktör. Yani Daum&#39;un şansı yüksek.
<span style="color:#FF0000">
Gökmen Özdemir: Gerets analizi</span>
G.Saray-Rize maçı bittiğinde ortaya çıkan tablo sarı-kırmızılı takıma F.Bahçe derbisinde bir ihtimal daha sundu: Beraberlik. F.Bahçe, Manisa&#39;ya yenilmeseydi G.Saray için olmazsa olmaz tek sonuç galibiyetti. Şimdi ise şampiyonluk yolunda beraberlik bile G .Saray adına büyük bir adım olacak. Fakat bu durum G.Saray için gerçekten can sıkıcı.

Nedenlerine gelirsek... Teknik direktör Eric Gerets, sezon başından beri takımını bir hücum makinası gibi kurdu. G.Saray hep yediğinden fazla atarak kazandı. Oyunun &#39;savunma kurgusunu&#39; sürekli 2. planda tuttu. Şimdi ise G.Saray&#39;a en az beraberlik gerekiyor. Yani kaleyi savunmak lazım. Burada da görev Gerets&#39;e düşüyor. Kariyerinde çalıştırdığı takımlarda sürekli ofansif oynayarak kazanan Gerets şimdi savunmayı nasıl planlayacak?

<span style="color:#FF0000">Bugüne kadar ne yaptı?</span>
Sezon başından bu yana takımını dengeli forma dağılımıyla ayakta tutan, rekabeti arttırarak PAF takımdan gelen oyuncularından bile performans alan, idman grevinde ve Song krizinde nabza göre şerbet vererek olası skandalları önleyen Belçikalı hocanın FBahçe maçında sergileyeceği taktik performansı, G.Saray adına belirleyici olacak. Gerets&#39;in bugüne kadar yaptıklarını dikkatli incelemek, yapabileceklerini daha iyi tahmin etmemizi sağlayabilir. Hagi&#39;nin bıraktığı savunma kurgusunu bozmadı. Ama orta sahayı daha ofansif oyunculardan kurarak çift önliberodan vazgeçti. Forvette daha hareketli bir yapı seçti. Oynadığı 30 lig macında da oyuna hükmetmek istedi. Sadece ikisinde hem kağıt üzerinde hem sahada başarısız oldu. Ali Sami Yen&#39;de FBahçe&#39;nin dengesini bozamadı, 1-0 kaybetti. Ankara&#39;da G.Birliği karşısında nefes alamayarak 2-1 &#39;lik yenilgiye mahkum oldu. Kalan 28 maçta istediğini aldı.

<span style="color:#FF0000">Hangi taktiği seçecek?</span>
Bu kez dengeli oynamak zorunda olan taraf G.Saray ve Gerets, kazanmak zorunda olansa F.Bahçe; dolayısıyla da Daum. Bu, iki takım için rollerin değiştiği anlamına geliyor. F.Bahçe&#39;nin topyekün, arkasını garantiye alarak hücum yaptığını da, G.Saray&#39;ın arkaya yaslanarak katı defans uygulayabildiğini de göremedik. Muhtemelen yine göremeyeceğiz. Bu sezon iki takımın oynadığı 3 maçın en ilginci ise hiç kuşkusuz G.Saray&#39;ın F.Bahçe&#39;yi yenmeye çok yaklaştığı ama başaramadığı Kadıköy&#39;deki ilk kupa karşılaşması oldu. Gerets hem rakibini durdurdu hem de akıllı ve dengeli hücum yapti. 1-1&#39;den sonra G.Saray 2. golü bulsa oyunun rengi çok değişebilirdi. Belçikalı&#39;nın cumartesi için seçeceği taktik de bu maça yakın olacaktır. <span style="color:#000099">Sonucu ise yine attıkları, kaçırdıkları ve yedikleri gollerle futbolcular belirleyecek.</span>

Kaynak:


evet sonucu sahadaki futbolcular belirleyecek sözü çok doğru ve yerinde bir söz tabiki hakem maça müdahale etmez tarafsız hakemlik örneği sergilerse. malumumuz nobre gene vestel maçında kendini yere attı. uyduruk bi penaltı verilebilir hakem tarafından dikkatli olmak lazım.
 


jewel_ma21

jewel_ma21

Üye
walla yaziyi okuyacak kadar zamanim olmadigindan okuyamadim
ama daummu?geretsmi? denir ise;
GS&#39;li oldugum icin degil; cevabim GERETS
 
SALVADORE

SALVADORE

Üye
<span style="font-size:14pt;line-height:100%">GERETS</span> daum bu sefer zıplayamayacak yeri geldigi zaman takıma korkak futbol oynatıyor 2 3 tane iş bitirici adamıyla maçı alıyor ama bu maçta zıplayacagını sanmıyorum onun için GERETS diyorum
 
B@TuH@N

B@TuH@N

Üye
    Konu Sahibi
ben yazının tamamını okumanısı tavsiye ederim çok güzel bir analiz yapılmış.
 
hidayet

hidayet

Üye
hakemler yine boy göstermezse ben gerets taraftarıyım
 
B@TuH@N

B@TuH@N

Üye
    Konu Sahibi
Galatasaray fb ile 11 - 11 mücadele ederse kesinlikle kazanır ancak Gs 11 fb 15 kişiyle oynarsa işte o zaman elbetteki mağlubiyet kaçınılmaz olur.
 
abuvice

abuvice

Üye
Berabere..
 

perfectlover

Üye
Bence Daum. Nasıl bir hoca olduğunu dosta düşmana gösterecek. Zaten başka çaresi de yok.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

DiaBLoS
Cevap
0
Görüntüleme
295
DiaBLoS
DiaBLoS
Cevap
0
Görüntüleme
273
DiaBLoS
DiaBLoS
Cevap
0
Görüntüleme
443
DiaBLoS
lordalexandre
Cevap
9
Görüntüleme
1K
ibrahimbüyükdemir


Üst Alt