Danimarkayı unut, Ukraynaya bak

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
abuvice

abuvice

Üye
    Konu Sahibi
Danimarkayı unut, Ukraynaya bak
terim : Danimarka'yı unut, Ukrayna'ya bak
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Danimarka maçının geride kaldığını ve bu karşılaşmada alınan sonucu unutmak zorunda olduklarını belirterek, "Önümüzde yine önemli Ukrayna maçı var. Ukrayna ve ardından yapacağımız Arnavutluk maçlarından 6 puan almak zorundayız” dedi.



Fatih Terim, canlı yayına katıldığı CNN Türk televizyonunda yaptığı açıklamada, futbolun içinde her türlü sonucun bulunduğuna dikkat çekti. “Gönül isterdi ki 1 dakika daha dayanıp maçı 2-1 bitirelim” diyen Terim, “Artık bu beraberliği unutmak zorundayız. Önümüzde yine önemli Ukrayna maçı var. Ukrayna ve ardından yapacağımız Arnavutluk maçlarından 6 puan almak zorundayız” dedi.

Ukrayna'nın grup birinciliğini garantilemiş olmasının işlerini kolaylaştırmayacağını kaydeden Terim, “Ukrayna açısından kalan maçların önemli olmayacağını sanmıyorum. Alacakları puanlar, bir sonraki organizasyonlarda kura torbalarını etkileyecektir. Ben çok ciddi bir maç olacağına inanıyorum” diye konuştu.

2008 Avrupa Şampiyonası ve 2010 Dünya Kupası'nda yer alacak, tüm şampiyonalara istikrarlı şekilde katılacak bir takım yaratma adına görevde olduklarını ifade eden tecrübeli teknik adam, “Fatih Terim'in 3 maç için göreve gelecek hali yok. Bu mantıksız olur. Bizim hayalimiz tüm organizasyonlarda yer alacak bir takımı oluşturmak” derken, Alpay'a ilk 11'de görev vermesiyle ilgili olarak ise şunları söyledi: “Alpay'ı oynatmak risk miydi? Evet riskti. Ama Alpay Avrupa'da en fazla oynayan oyunculardan biri. Benim inandığım şeyler ne ise onu yapmaya çalışıyorum. Kararın doğru olduğunu görmek de beni mutlu etti. Bana göre çok iyi oynadı.”

"NİHAT, RİSKE GİREMEYECEĞİNİ SÖYLEDİ"

Fatih Terim, sakat birçok futbolcudan yoksun olduklarını dile getirirken, özellikle Real Sociedad'da oynayan Nihat Kahveci'ye işaret etti. Terim, “Biz hem kulübüyle hem de Nihat'la sürekli temas halindeyiz. Nihat bizim en büyük silahımız. Konuştuğumda çok dürüstçe, 6 aydır forma giymediğini, yeni yeni kısa sürelerle oyuna girmeye başladığını ve ayağını riske edecek durumda olmadığını söyledi” diye konuştu.

Tüm milli takımlardaki arkadaşlarıyla yoğun bir araştırma çalışması içine girdiklerine dikkat çeken Terim, “Yine çok yetenekli bir grubu kısa sürede Türk futbolunun hizmetine sunacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Yoğun bir araştırma var. Bizim oyuncu bulmamız yetmez, onları kulüplerimizin alıp eğitmesi gerekir. Bu sirkülasyonu sağlarsak çok yetenekli bir grubu getirmiş oluruz” dedi.

YABANCI KISITLAMASI

Fatih Terim, milli takımların güçlenmesi adına Futbol Federasyonu'na yabancı oyuncu kısıtlaması önerisinde bulunup bulunmayacaklarının sorulması üzerine ise şunları söyledi: “Bunu iki aşamalı düşünüyorum. Oynayan her yabancı oyuncu, yerine oynayacak bir yerli oyuncuyu izlememize engel. Ancak kulüplerimizin de Avrupa'daki tüm yarışmalarında çok yabancılı takımlar karşılarında oluyor ve onlar da bu dengeyi sağlamak için yabancı artsın istiyorlar. Bu konu tüm Avrupa'da tartışılıyor ve çeşitli sistemler uygulanıyor. Bir yandan Avrupa'nın parçası olmak isterken, tek paraya, tek pasaporta gidiliyorken, duvarlar yıkılıyorken bu doğru mu? Bence yabancı kalitesini artırmak için birtakım yaptırımlar uygulayabiliriz. Özellikle kalecilerde. Kalecilere kriter getiren bir kararda buluşabiliriz.”

"YİNE AYNI 11'LE ÇIKARDIM"

Fatih Terim, NTV televizyonunda katıldığı canlı yayında ise Danimarka karşısına çıktığı ilk 11'le ilgili bir soru üzerine, “Yine aynı 11'le çıkardım. Çünkü inandığımız bir takımı sahaya sürdük orada biz. 5 hücum oyuncusunu sahaya sürdüm ve bir takım görevleri de yapabilirler diye düşündüm. Güçlü bir orta saha ve pres yapan bir takım görüntüsü bekliyordu herkes. Danimarka'yı izlediğimizde ve bizim sezon başı durumumuzu düşündüğümüzde, kontrolü elinde tutan, mümkünse bir süre A planını uygulayıp sonra B planına geçebilecek bir konu işledik. Yakaladığımız pozisyonlarla öne geçme fırsatı elde etmişken, beklemediğimiz bir gol yedik. O da çok basit bir goldü. Bu nedenle oyun tarzımızda değişiklik yaptık” diye konuştu.

“Ukrayna'nın Dünya Kupası'na katılmayı garantilemiş olması ve en büyük silahı Andrei Shevchenko'nun ise Terim'in eski öğrencilerinden olması” konusunda yöneltilen, “rakibin Türkiye maçına fazla asılmayabileceği” şeklindeki soruya ise Terim, “Kimsenin bize tolerans tanımasını istemiyoruz. Böyle bir çirkinlik hoşumuza gitmez. Aslan gibi kazanmasını da biliriz, çok erdemli kaybetmesini de biliriz. Biz ne istediğimizi biliyoruz. Shevchenko çıkar oynar, golünü de atabilir. Ben oyuncularıma güveniyorum. Türk Milli Takımı herkesi her yerde yenebilecek güçtedir” yanıtını verdi.

OKAN: İYİ OYNARSAK KAZANIRIZ

(A) Milli Takım'ın Danimarka'ya ilk golünü kaydeden Okan Buruk ise gol atmasına karşın kaçan galibiyetin sevincini engellediğini belirtti. Okan Buruk, Ukrayna ile yapacakları karşılaşma için ise “Biz rakibin nasıl oynayacağını düşünecek durumda değiliz. Bizim düşüneceğimiz tek şey kazanmak. İyi oynarsak kazanırız. Biz onlardan daha iyi takımız ve inşallah kazanacağız” dedi.

abuvice :D
 


Caine

Caine

Üye
ukraynayı yenecez mutlaka ;;) kesin yenecez :D inşallah yeneriz yaaaa :( :'(
 
abuvice

abuvice

Üye
    Konu Sahibi
inşallah baba
 
Gokhan43

Gokhan43

Üye
Originally posted by Caine@Sep 5 2005, 11:15 PM
danimarkayı yenecez mutlaka ;;) kesin yenecez :D inşallah yeneriz yaaaa :( :'(
[post=155737]Quoted post[/post]​


Ukrayna demek istedin sanırım ;)
 

mumya

Üye
Allah izin verirse yenicez inşallah :)
 
Caine

Caine

Üye
Originally posted by Gokhan43+Sep 6 2005, 04:14 PM--><div class='quotetop'>QUOTE(Gokhan43 &#064; Sep 6 2005, 04:14 PM)</div><div class='quotemain'><!--QuoteBegin-Caine@Sep 5 2005, 11:15 PM
danimarkayı yenecez mutlaka ;;) kesin yenecez :D inşallah yeneriz yaaaa :( :&#39;(
[post=155737]Quoted post[/post]​


Ukrayna demek istedin sanırım ;)
[post=156489]Quoted post[/post]​
[/b][/quote]


pardon ama o kısmı düzelttim :DD
 

don_juan

Üye
gazetelerdende okudugunuz gibi bazı yedekler var bunlar türkiye maçını fırsat bilecekler kendilerini göstermek için onun haricinde milli takıma yeniden gelen rebrov iyi bir dönüş için fırsat kollar ve milli takım için fenerdeki çalkantılı günlerini unutmak için ekstra bir efor sarfedebilir ve en önemlisi rahat bir maça çıkacaklar o yüzden açık oynarlar ama gol atma ve gol yeme yüzdeleri eşit olur bence hiçde kolay olmayacak
 
NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
abi ben terim e güveniyorum şahsen 2006 ya gidemesekte arkasındayım onun her zaman ve heryerde :artı: :artı: :artı: :artı:
 

Sizzy

Üye
Biz bu gidişle değil 2006 Almanya Gazoz kupasına bile gidemeyiz futbolcularda ruh kalmamış sadece parayı düşünüyorlar artık milli takımdan para alsalar fişek gibi oynarlar walla
 
abuvice

abuvice

Üye
    Konu Sahibi
kısmen katılıyorum :D
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt