Damatlara Özel

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

jöly

Üye
    Konu Sahibi
Damatlara Özel
Damada Özel

Evlenirken damadın hazırlığının hep kolay olduğu düşünülür. Oysa damatlığın seçimi de en az gelinlik kadar özen ister.

Ceket
Tercihe göre şal yaka kruvaze veya tek sıra düğmeli bir ceket giyilebilir. Ceketin bedene tam uyması smokinin daha şık durmasını sağlayacaktır. Omuzlar dar veya fazla geniş olmalıdır.
Pantalon
Pantalonun paçaları ayak bileğinden beş santim kadar aşağıda bitmelidir. Parçalar, ayakkabının üst kısmına değmeli ve kalça hareketlerini kısıtlayacak kadar dar olmamalıdır.

Gömlek
Smokinin içine genellikle pilili gömlek giyilir. Ancak düz beyaz, kemik rengi ya da beyaz üzerine işlemeli bir gömlek de tercih edilebilir. Manşetler ceketin kollarından bir parmak kadar çıkmalıdır.
Kol Düğmeleri
Kol düğmelerinizi kişiliğinize uygun olarak seçmelisiniz. Kalpli ya da geometrik desenli, değişik motiflerde kol düğmeleri takabilirsiniz. Kol düğmelerinin kumaş değil gümüş, altın ya da metal olmasına dikkat etmelisiniz.

Yaka ve Kravat
Smokini tamamlamak için aynı kumaştan yapılmış bir papyon takmalısınız. Takım elbise giyiyorsanız, kıyafetinize uygun bir kravat tercih etmelisiniz. Yakanızı ise kravata uygun bir mendille ya da gelin buketinden küçük bir çiçekle tamamlayabilirsiniz.
Kuşak
Pantolonunuzu bir kuşakla tamamlayacaksanız, kuşağın pililerinin mutlaka içe dönük olması gerekir. Bu pililer arasına yapılacak olan gizli ceplerde para, anahtar gibi önemli eşyalar, smokinin görüntüsünü bozmadan taşınabilir. Modern smokinlerde bu kuşaklar yerini renkli pantolon askılarına da bırakılabiliyor.
Yelek
Kuşak ve pantolon askısı yerine renkli bir yelekle hem mütevazi bir smokin hem de düz renk bir takım elbise bile çok modern çok şık görülebilir. Pek çok mağazada birbirlerinden değişik renk ve motiflerde yelekler bulabileceğiniz gibi, eğer kıyafetinizi satın aldıysanız, içine, kıyafetinize uyacak böyle bir yelek de diktirebilirsiniz.
Ayakkabılar
Siyah bağcıklı ayakkabılar smokin için idealdir. Çorabın da pantolonla aynı renk olmasına dikkat edilmelidir. Gri renkli takım elbisede yine siyah, kemik tonları ya da lacivert renk kıyafetlerde ise aynı tonda ayakkabı uygundur.
Damadın Not Defteri
Hazırlıklarınızı hızlandırmak ve kolaylaştırmak için size bazı öneriler sunuyoruz.

  • Alyansları damadın alması adettir ancak modeligelin ve damat birlikte seçmeli.
  • Ailesinden düğüne katılacakların listesini hazırlatmalı ve kimin kimlerle oturacağını belirtmeli.
  • Düğün hazırlıkları sırasında kendisine yardımcı olmasını istediği arkadaşlarını aramalı ve onların hangi işleri üstlenmesi gerektiğini bildirmeli.
  • Damatlığı için bir ön seçim yapmalı, diktirilecekse terziden çok önceden randevu alınmalı.
  • Gelinin hediyesini unutmamalı. Bu hediye saat veya zarif bir takı gibi geleneksel bir hediye olabileceği gibi çok daha değişik ama ömür boyu saklanabilecek nitelikte bir şey de olabilir.
  • Balayı için planlar yapılmalı. Rezervasyon, yer ayırtma işlemleriyle ilgilenmeli.
  • Evlilik işlemleri için başvuruda bulunmalı, gereken evrakları hazırlamalı.
  • Bekarlığa veda partisi vermek istiyorsa, bunun organizasyonu ile ilgilenmeli.
  • Gelin arabasının süslenmesi ve bahşişler ile ilgilenmeli.
  • Fotoğraf ve eğer isteniyorsa vşdeo çekimi konusu ile ilgilenmeli.
  • Gelen çiçek ve telgraflar için bir arkadaşını görevlendirmeli.
  • Evlilikten sonra yakın akrabalara bir teşekkür telgrafı yollamalı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt