Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli mesajlar

Sponsorlu Bağlantılar

UtkuGARIP

UtkuGARIP

Üye
    Konu Sahibi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli mesajlar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'ta toplu açılış töreninde konuştu.Kobani eylemlerinde yaşananlara değinen Cumhurbaşkanı "Kobani' dediler ama aslında ne kadar korkak olduklarını gösterdiler. 'Kobani' dediler, 'yaşasın' dediler, gittiler Diyarbakır'da, Batman'da, Hakkari'de alçakça cinayetler işlediler. Yanlarına kalmayacak" diye konuştu.

Erdoğan, Kanal İstanbul içinse "Kanal İstanbul sözümüzü de unutmadık, bugünlerde ihale hazırlıkları yapılıyor. İnşallah ihalesiyle birlikte Karadeniz'i Marmara'ya bağlayacağız" dedi.




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleri şöyle:

- 1994 İstanbul'u ile şimdiki İstanbul arasında dağlar kadar fark var. Soruyorum size biz geriye mi gittik ileriye mi? Biz ilerlemeye kalkınmaya devam edeceğiz. İstan'bul'un çehresini Türkiye'yle birlikte değiştirdik.

- Kanal İstanbul sözümüzü de unutmadık, bugünlerde ihale hazırlıkları yapılıyor. İnşallah ihalesiyle birlikte Karadeniz'i Marmara'ya bağlayacağız. Kanal İstanbul'un da her iki tarafında numune adeta şehircikler göreceksiniz.

- Bosna Hersek'ten bana ne, Mısır'dan bana ne, Filistin'den bana ne, Suriye'den bana ne, Irak'tan bana ne' diyemezsiniz. Eğer biz Osmanlı bakiyesinin üzerinde, Selçuklu bakiyesinin üzerinde bir Türkiye isek, bizim buralar için 'bana ne' deme hakkımız yok. Buralarda olan bitenden her zaman bizim dertlenmemiz şart. Bu yeni Türkiye'nin görevidir. Büyük devlet olmanın görevidir.

PYD'Yİ BİR ÜST AKIL YÖNLENDİRİYOR

- Fransa'ya gittiğimde Batı medyasının yalan haber ve yorumlarla Türkiye'yi karalamaya çalıştığını gördüm.Bir üst akıl PYD'yi farklı yönlendiriyor. Kobani neden bu kadar önemli. Kobani'yi bu kadar önemseyenler Halep'i neden önemsemedi.

1 MİLYON 600 BİN SIĞINMACI VAR

- Şimdi ben gayretle buradaki mücadelede yerimizi aldığımızı söylüyorum. kobani'de 2 bin savaşçı var ama Kobani'den 200 bin insan nereye geldi, Türkiye'ye geldi.

- 1 milyon 600 bin sığınmacı var. 4,5 Milyar doları buldu yaptığımız harcamalar.

BİZ AKLIMIZI KİRAYA VERMEDİK

- Türkiye atacağı adımları dikkatli atabilecek kadar bir yönetim kabiliyetine sahiptir. Kusura bakmasınlar, biz aklımızı kiraya vermedik. Bizim ne aklımız ne de irademiz ipotek altında değildir. Oturur, değerlendirir, istişareyi yaparız, ona göre adımlarımızı atarız.

OYUN İÇİNDE OYUN VAR

- Türkiye bütün tedbirlerini alıyor. HDP kendi tabanını sokağa davet ediyor. Bunlar insanlarımızın ölümü ve sokaklarımızı ateşe vermekle ne kazandılar. Bunlar Kobani için ne yaptı. Oyun içinde oyun var. Kobani üzerinden başka hesapları var.

BİZ HER TÜRLÜ ÖNLEMİ ALDIK

- Türkiye artık bu oyunlara gelmez. Türkiye her türlü tehdide karşı tedbirini aldı ve alacak. Gerek Paralel yapı gerekse bölgedeki gelişmeler karşısında önlemlerimizi alıyoruz. Bir ay önce Kobani bahanesi ile yapılan eylemleri ne yazık ki bir parti orjanize etti. CHP de buna çanak tuttu..

- Şımarıklığın, vandallığın önüne daha güçlü şekilde geçilecek.

- Kaybeden çözüm süreci olmadı, kaybeden ideolojik merkezli siyaset oldu. Meclisin çıkaracağı yasalarla bu tarz şiddet olaylara karşı tedbirler alınacak. Tüm Türkiye bunların asıl niyetlerini anladı.

- "Kobani' dediler ama aslında ne kadar korkak olduklarını gösterdiler. 'Kobani' dediler, 'yaşasın' dediler, gittiler Diyarbakır'da, Batman'da, Hakkari'de alçakça cinayetler işlediler. DEAŞ vahşeti dediler, DEAŞ'ın vahşetini aratmayacak alçakça, insanlık dışı işkenceler yaptılar. Masum gençleri katlettiler. Sanmayın ki bunlar yapanın yanında kar kalacak. Güvenlik ve istihbarat birimlerimiz bu olayların sorumlularını, canileri, katilleri tek tek tespit ediyor ve yargı önüne çıkarıyor. İnşallah Meclisimizin çıkaracağı yeni yasayla da bu tür şiddet eylemleri karşısında daha güçlü tedbirler alınacak.
 


Üst Alt