Çürük dişlere dikkat

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Çürük dişlere dikkat
Çürük dişler Çürük dişin zararları
çürük dişin zararları nelerdir



Ağız ve dişteki hastalığın kan dolaşımını etkileyerek kısa bir sürede vücudun diğer organlarına baskı kuracağını belirten Dr. Mahmut Eliş, vatandaşların bu konuda duyarlı olması gerektiğini dile getirdi.

Eliş, ağız ve dişleri sağlıklı olan insanların tüm vücudunun sağlıklı sayıldığını belirterek, "Ağız ve dişlerin sağlıksız olduğu durumlarda vücudun bir çok bölümü olumsuz etkilenir. Basit bir çürük vücudun diğer bölgesindeki organlarda enfeksiyona ve dolayısıyla çeşitli hastalıklara yol açmaktadır. Dişlerdeki çürük olayı besinlerle mideye, oradan da kan yolu ile vücudun çeşitli yerlerine yerleşebilir. Bu da çok ciddi olumsuzluklara neden olmaktadır. Dişten dolayı kalp, sindirim sistemi, dolaşım sistemi bir bütün olarak böbreklerde çeşitli rahatsızlıklar oluşmaktadır" dedi.

Vatandaşların diş sağlığına yeteri önemin vermesini isteyen Dr. Mahmut Eliş, basit bir olay olarak görülen bu durumun bütün vücudu etkisi altına aldığının bilinmesi gerektiğini söyledi. Eliş, "Ağız ve diş sağlığı insan vücudu için çok önemlidir. Ağızdaki basit bir çürüğün insan vücudunda değişik hastalıkların başlangıç nedeni ve tetikleyicisi olabilir. Bu nedenle ağız ve diş sağlığının ciddiye alınması gerekir" şeklinde konuştu
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Baydırman
Cevap
1
Görüntüleme
383
rear2011
FatoŞ
Cevap
0
Görüntüleme
715
FatoŞ
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
397
Doğuş Pertez


Üst Alt