Cryptolocker Virüsü Ülkemizde Yayılıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Cryptolocker Virüsü Ülkemizde Yayılıyor
Kısa bir süre önce Eset güvenlik raporlarında görülen Cryptolocker virüsü, ülkemizde yayılmaya devam ediyor.

İnternet kullanıcılarının sürekli olarak mücadele ettikleri kötü niyetli yazılmlar, zaman içerisinde şekil değiştirerek varlıklarını sürdürmeye devam ediyor.

Bu tür zararlı içerikler taşınabilir bellekler, isimsiz e-posta gönderileri ile ve daha bir çok şekilde cihazlarımıza sızabiliyorlar. Alınan önlemler çerçevesinde lisanslı güvenlik yazılımlarıkullanmanın önemi bir kez daha önem kazanmaktadır. Artık günümüzde internete erişebilen cihazların neredeyse tamamına yakınını tehdit edebilecek boyutlara ulaşan yazılımlar karşısında çok dikkatli olunması gerekiyor.

Kısa bir süre önce Eset güvenlik raporlarında tekrardan ortaya çıkan Cryptolocker Virüsü, virüs ile karşılaşan ve durumdan haberdar olmayan bir okurumuzun durumu tarafıma sorması ile karşılaşmış olduk. Raporda aynen belirtildiği gibi hareket eden virüs, çok yaygın olarak kullanılan kargo hizmetinden gelen bir e-posta izlenimi veriyor.



Durumun hiçte öyle olmadığını kendisi ile olan buluşmamızda sebebleriyle sıralamaya çalıştım. Bu tip zararlı yazılımların sizden kimlik bilgilerinizi talep ederek tüm bilgilerinizi ele geçirmeyi hedeflediklerini unutmamak gerekir. Gelen e-posta gönderisini masaüstü pc üzerinden açmayan okurumuz, telefon üzerinden e-posta gönderisini görüntülemiş, ancak daha öncesinde yapmış olduğum uyarılarım neticesinde herhangi bir eylemde bulunmamış.

Bazı zararlı yazılımların sadece e-posta gönderisinin açılması ile bulaştıklarını da kendisine ileterek, lisanslı Anti-virüs yazılımı kullanmasından dolayı şanslı olduğunu ilettim. İnternet mecrasının yararlı yönleri olduğu kadar, zararlı yönlerinin de olduğunu unutmamalıyız ! Bu tip durumlarla karşılaşmamak için, güvenlik uzmanlarının uyarılarını dikkate alarak korunmak mümkün.
 


Üst Alt