Consumer Report, Samsung ve TSMC üretimi A9 içeren iPhone 6S’in batarya performansını test etti

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Consumer Report, Samsung ve TSMC üretimi A9 içeren iPhone 6S’in batarya performansını test etti
Kime inanalım şimdi hani çok fark vardı :hmmm firma kendisi bile kabul etti ama fark %3 civarı dedi şimdi de birileri çıkmış hiç fark yok diyor. Benim bu saçma işe yorumum:

fark var seninle iyi arasında büyük bir, fark var benimle senin aranda kocaman bir,
fark var kötüyle benim aramda irice bir, fark var iyiyle kötü arasında duran... :sirit:


Apple’ın farklı üreticilerden gelen A9 yonga seti içeren versiyonları bir fark içermiyor…


Apple, 9 Eylül tarihinde Sna Francisco’da düzenlediği etkinlikle yeni akıllı telefon modelleri iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’ı resmi olarak duyurmuştu. Bu yeni modeller, 25 Eylül’de ABD başta olmak üzere 12 ülkede satışa çıkarken, 9, 10 ve 16 Eylül’de de bir çok yeni ülkede daha raflardaki yerini almıştı.



Türkiye pazarında ise iPhone 6S ve iPhone 6S Plus, 23 Eylül Cuma günü satışa sunulacak. Daha önce 16 Eylül olarak açıklanan tarih, Ankara’da 102 kişinin öldüğü bombalı saldırı sonrasında 1 hafta ertelenmişti.

Apple’ın yeni akıllı telefon modelleri firmanın geliştirdiği A9 yonga setinden güç alıyor. Bu yonga seti 1.85Ghz saat hızında çalışan ve çift çekirdekli işlemci içerirken, ayrıca 64-bit mimariye sahip. Ayrıca grafik işlemci de altı çekirdekli PowerVR GT7600 olmakta.

Bu yeni A9 yonga seti Samsung ve TSMC tarafından üretilirken, Samsung 14nm ve TSMC de 16nm olmak üzere farklı üretim teknolojilerini kullanmaktalar.

Kısa süre önce Samsung ve TSMC üretimi A9 yonga setini taşıyan iPhone 6S versiyonlarının aynı koşullarda batarya performanslarının farklı olduğu ve TSMC’nin daha iyi olduğu yönünde bilgiler gelmişti. Bu bilgilerin ardından ise Apple bir açıklama yapmış ve her iki yonga seti arasında batarya performansı farkının sadece %2-%3 seviyesinde olabileceğini kaydetmişti.

Şimdi de Consumer Report’tan yeni bir test daha geldi ve buna göre her iki versiyon arasında ne batarya performansı açısından ne de sıcaklıklar açısından belirli bir fark bulunmuyor.

Consumer Report, Samsung ve TSMC üretimi A9 içeren iPhone 6S’in batarya performansını test etti - MaxiCep
 


Üst Alt