Clio III göz kamaştırdı

Sponsorlu Bağlantılar

Gokhan43

Gokhan43

Üye
    Konu Sahibi
Clio III göz kamaştırdı
Renault yeni otomobilleri Clio III ve Egeus'u 61. Frankfurt Otomobil Fuarı'nda dünya basınına tanıttı. Renault, Bursa'da da üretimine hazırlandığı Clio III ile 2004 yılında satışa sunduğu Modus'ten sonra B segmentindeki ürün gamını yenilemeyi sürdürüyor.
Küçük modeller segmentinde yer alan Clio III'ün süspansiyon sisteminin üst sınıf modellere yaraşan bir sürüş keyfi verecek şekildetasarlandığı kaydedilirken, otomobilin üstün yol tutuşu, düşük yakıt tüketimi ve Euro NCAP testlerinden aldığı en yüksek not olan 5 yıldızla güvenlik açısından da öne çıktığı ifade edildi.

Otomobilin benzinli ve dizel motor seçenekleri de sunulan Clio III'te 2006 yılının ilk yarısında direksiyondan kumandalı robotize vites kutusu yer alacak.

Renault'nun bir diğer yeni otomobili Egeus ise, hatchback havasında bir üst gam 4X4 spor amaçlı araç (SUV) aracı olarak tanımlanıyor. Dış görünüşü ile farklılaşan, konfor ve güç unsurlarıyla kullanıcılarına SUV boyutları sayesinde geniş bir iç mekan sunan
otomobilin tasarımı, önceki kavram modelleri Wind ve Fluence çizgisinde yer alıyor.

Renault, fuarda aynı zamanda, Clio Renault Sport Concept'i de katılımcıların beğenisine sundu. Otomobilin, 2006 yılının ilk yarısında satışına başlanacak seri modelin de habercisi durumunda olduğu kaydedildi.

Renault'un yeni motor seçenekleri

Renault, fuarda, başta Renault-Nissan işbirliği ile geliştirilen 2.0 dCi dizel motor olmak üzere yeni motor tiplerini de sunuyor. Bu motor, dizel pazarında mevcut olan en son teknolojilerin tamamını içerirken, 6 vitesli yeni bir düz şanzımanla birlikte uyarlanan bu motor, pazarlara göre ve aşamalı olarak çeşitli modellerde kullanılacak.

Renault'un yakında küçük modeller segmentindeki ürün gamını robotize vites kutuları ile de zenginleştireceği kaydedildi. Twingo ve Clio II'den sonra, Modus ve Clio III'te de 1.2 16v 80 bgve 1.5 dCi 85 bg motor tiplerinde robotize vites kutusu sunulacak.

Fuarda Renault'nun yeni otomobillerinin yanı sıra Kangoo modeli 2006 jenerasyonu ile yer alırken, Formula 1 araçları da meraklıların ilgisini çekiyor.
 


NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
bizdede clio war ama babamın clio III ü alacağını hiç sanmam spor bi araba olmuş ama güzel :artı:
 
Quattro

Quattro

Üye
Megane II nin yumurta ikizi gibi. En azından biraz daha değişik bir tip yaratılabilirdi... :eksi:
 
katibim

katibim

Üye
sana katılıyorum arkadaş megane çok benzemiş ama fiyatı daha hesaplı olur kanaatindeyim
 


Üst Alt