Çin'de uzun süreden beri ilk kez iPhone listede zirvede yer almıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Çin'de uzun süreden beri ilk kez iPhone listede zirvede yer almıyor
Akıllı telefon pazarı her sene daha farklı durumları karşımıza getirirken, 2016'dan da bilgiler gelmeye devam ediyor. Bilindiği üzere Çin, nüfus yoğunluğu ile dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olurken, başta dünyanın en büyük üreticileri olmak üzere ayrıca Çinli lokal üreticiler de sundukları modellerle 2016'da çetin bir rekabete giriştiler.



Apple, bilindiği üzere 2016'da satış rakamları ile Samsung'un arkasında ikinci sırada yer aldı. Çin de her zaman olduğu gibi Apple'ın en çok önem verdiği pazarların başında geliyor ve uzun süredir de iPhone modelleri en çok satanlar listesinde zirvede yer alıyor. Ancak 2016 içerisinde bu durum değişmiş gibi görünüyor.

Pazar araştırma firması Conterpoint Research tarafından yapılan bir araştırmaya göre beş senenin ardından iPhone, Çin'de en çok satan akıllı telefon olmadı. Geçtiğimiz sen Çinli Oppo tarafından sunulan R9 modeli büyük ilgi görmüş ve 17 milyon cihaz Çin'de 2016'da satılmıştı. Pazarın %4'üne karşılık gelirken, iPhone 6S'in satış rakamı ise 12 milyon olarak gerçekleşti.

Geçtiğimiz sene Çin'de satılan akıllı telefon sayısı 465 milyon oldu ve özellikle de Huawei, Oppo ve vivo'nun yükselişini görüyoruz. Bu firmalar sırası ile; %21, %78 ve %109 oranında artış ile dikkat çektiler. Diğer bir Çinli firma Xiaomi ise %21'lik düşüş yaşadı.
 
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
O Kadar Cihaz Varken Niye Alayım Bunu Zaten
 
  • Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic


Üst Alt