çin uzaya meteoroloji uydusu gönderdi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
çin uzaya meteoroloji uydusu gönderdi
PEKİN – Çin, uzaya yeni bir meteoroloji uydusu gönderdi. Uydunun 19 dakika sonra belirlenen yörüngeye oturduğu bildirildi.
Şinhua ajansının haberinde, FY-3 serisinin ikinci uydusunun ülkenin kuzeybatısındaki Şaanşi eyaletindeki Tayyüen Uydu Fırlatma Merkezi'nden yerel saatle 2.37'de (TSİ 20.37) ''Uzun Yürüyüş-4C'' tipi taşıyıcı roketle fırlatıldığı bildirdi.
Haberde, uydunun 19 dakika sonra belirlenen yörüngeye oturduğunu bildirdi.
Fırlatma merkezinden yapılan açıklamada ise uydunun yeryüzü, okyanuslar ve uzayla ilgili üç boyutlu veriler aktarabilecek detektörlerle donatıldığı belirtildi. Açıklamada, meteoroloji uydularının doğal felaketlerin, çevrenin ve iklim değişikliğinin izlenmesi ile doğal felaketlerin önlenmesi çalışmalarında önemli rol oynadığı ileri sürüldü.
Çin'in meteoroloji gözlemleri için kullandığı FY-3 tipi uyduların ilki 27 Mayıs 2008'de fırlatılmıştı. Gerek bu uydular, gerekse taşıyıcı roket Çin Uzay Bilimi ve Teknolojisi Kurumu'na bağlı Şanghay Uzay Uçuşu Teknolojisi Akademisi tarafından üretildi. Uzun Yürüyüş tipi taşıyıcı roketler Çin'in uzaya ilk uydusunu gönderdiği 24 Nisan 1970'den bu yana 134 kez fırlatıldı.
Çin'in 2020'ye kadar uzaya toplam 12 adet FY-3 tipi, 6 adet de FY-4 tipi uydu göndereceği açıklandı.

YERYÜZÜ GÖZLEM GRUBU'NUN TOPLANTISI
Öte yandan, kısa adı GEO olan 'Yeryüzü Gözlem Grubu'nun 7. Genel Toplantısı 3-5 Kasım 2010 tarihleri arasında Pekin'de yapıldı.
GEO eşbaşkanlığını yürüten Çin Meteoroloji Müdürü Ceng Guoguang, ''yeryüzüyle ilgili gözlemler yapılmasına büyük önem veren Çin hükümetinin, gözlem verilerinin Afrika kıtası ve Asya-Pasifik bölgelerindeki ülkelerle paylaşılmasını önümüzdeki beş yıl içinde hızlandıracağını'' söyledi.
Çin Uluslararası Radyosu'nun haberinde, Çin'in 2007 yılında ''On Yıllık Yeryüzü Gözlem Sistemleri Planı'' hazırladığı ve 1-2 Kasım'da Çin Meteoroloji Uydularının Asya-Pasifik Bölgesi Aboneleri Birinci Toplantısı'nın yapılarak, bu bölgede gözlem teknolojisi değişimi ve veri paylaşımının hızlandırılmasının sağlandığı ifade edildi.



AA
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Alo_Azrail
Cevap
1
Görüntüleme
443
DDorlion
TheLastWarrior
Cevap
0
Görüntüleme
368
TheLastWarrior
haydaravısyon
Cevap
3
Görüntüleme
478
TheLastWarrior


Üst Alt