Çift Hat Tek İşlemci İle Çift İşlemcili Telefon Arasında Ne Fark Vardır

Sponsorlu Bağlantılar

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Çift Hat Tek İşlemci İle Çift İşlemcili Telefon Arasında Ne Fark Vardır
Arkadaşlar forumda sık sorulan sorulardan biri de tek işlemcili ve çift işlemcili telefonun çift hat aynı anda aktif terimlerinin birbirine karıştırımasıdır.


Çift hat aynı anda aktif ne demektir?

Tüm Çin telefonları (pardoncect p168 gibi birkaç model hariç) çift hat aynı anda aktiftir. Bu ne demek? Beklememodunda iki hatta aktif ikisinden de istediğiniz zaman geçişsiz aramayapabilirsiniz. Burada kasdedilen bekleme modundayken hatların ikisiinin de açık olmasıdır.

Tersinden açıklayacak olursak;
Çift hat veaynı anda aktif olmayan telefon nasıl olur? Telefonda iki sim girişivardır. İki simi de telefona takarsınız ama bir tanesi aktifdurumdadır. Diğerini aktif etmek için seçeneklerden diğer hatta geçişyapmak zorunda kalırsınız. Cect P168 model çin telefonu böyledir.


Çift Hat Aynı Anda Aktif Telefonlar iki çeşittir:

1. Dual sim single cpu
2. Dual sim dual cpu

Çifthat tek işlemcili ama aynı anda aktif telefonlarda bir hatla konuşurkendiğer hatta çağrı gelirse ulaşılamıyor uyarısı verir ve bunun çözümüyok olamaz da. Olması için işlemciyi değiştirip çift işlemci takılmasıgerekir ki bu da telefon fiyatına yakındır ve telefonun dokusuna uyupuymayacağı da muammadır.

Çift hat çift işlemcili modellerde ise bir hatla konuşurken diğer hattan arandığınız zaman telefon ulaşılamıyor uyarısı vermez ve siz diğer hatla konuşurken kesik kesik bip sesleriyle diğer hattan arandığınızı uyarır. Dilerseniz ilk görüşmeyi beklemeye alıp gelen yeni çağrıya cevap verebilirsiniz.
 


Üst Alt