CHP bedelli askerliği Anayasa Mahkemesi'ne götürebilir

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
CHP bedelli askerliği Anayasa Mahkemesi'ne götürebilir


[h=2]Türkmen, CHP'nin bedelli askerlik yasasının Anayasa Mahkemesine götürmeyi "düşündüklerini ve incelediklerini" belirtti.[/h]
CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, Bedelli Askerlikle ilgili yasanın iptali için Anayasa Mahkemesine başvuruyu "düşündüklerini ve incelediklerini" belirterek, "Kesin bir şey söyleyemem. Burada eşitlik ilkesini ağır bir ihlal var"dedi.


[h=4]DURDU KAVAK DAVADAN UZAKLAŞTIRILSIN[/h]Türmen, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak'ın, İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik operasyonlarla ilgili basın açıklamasının, HSYK'nın, "basın açıklamasının kişinin suçlu olduğuna ilişkin kanaat uyandırmaması gerekir" ve "gözaltındaki kişilerin suçlu olarak kamuoyuna duyurulmasına sebebiyet verilmemesi gerekir" şeklindeki genelgesine aykırı olduğunu ifade etti.


Kavak'ın açıklamalarının kamuoyuda bu kişilerin suçlu olduğuna dair kanaat uyandırdığını ileri süren Türmen, "Açıklamalar, bu kişilerin masumiyet karinesini ihlal etmektedir" diye konuştu.


CHP İzmir milletvekilleri olarak HSYK'ya başvuracaklarını ve Durdu Kavak hakkında soruşturma açılmasını ve Kavak'ın bu davadan uzaklaştırılmasını talep edeceklerini bildiren Türmen, Kavak'ın yaptığı beyanlarla, bu davada tarafsız olmadığını, masuniyet karinesini ihlal ettiğini, kişilerin suçlu olduğuna dair kanaat uyandırmaya çalıştığını savundu.


[h=4]ANAYASA MAHKEMESİ'NE BAŞVURMAYI DÜŞÜNÜYORUZ[/h]Türmen, bedelli askerlikle ilgili yasanın iptali için Anayasa Mahkemesine başvuru yapıp yapmayacakları yönünde bir soru üzerine, "Bunu düşünüyoruz, inceliyoruz. Kesin bir şey söyleyemem. Tabii burada eşitlik ilkesini ağır bir ihlal var" dedi.


Türmen, TBMM Genel Kurulu'nun çalışma saatlerini eleştirerek, bunun insan haklarını ihlal olduğunu söyledi.

KAYNAK:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

bydexer
Cevap
0
Görüntüleme
393
bydexer
bydexer
Cevap
0
Görüntüleme
347
bydexer
yavuzkaraca
Cevap
2
Görüntüleme
381
Amaru Shady


Üst Alt